Patrik Maşalyan Canlı Yayında İskenderun Cemaatine Seslendi!

0
48

İskenderun Surp Karasun Manuk Ermeni Kilisesinin İsim Bayramına Özel Kutlama

İskenderun Surp Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde, ‘40 Şehitleri Anma’ ve kilisenin isim bayramı kutlaması özel bir etkinlikle gerçekleştirildi. Her yıl gerçekleştirilen isim günü kutlaması, Coronavirüs tedbirleri kapsamında cemaatin kısıtlı katılımı ile yapıldı.

İskenderun’daki özel törene, Kıdemli Peder Drtad Uzunyan’ın yanı sıra Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Peder Avedis Tabaşyan, Peder Natan Arabyan ve Peder Şahen Orhanyan katıldı.

Özel törende, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’ın vaazı canlı yayınla İskenderunlu cemaate dinletildi. Maşalyan bugüne özel verdiği vaazında, İskenderun ve Hatay’daki Ermeni Cemaatine sevgilerini gönderdi. Patrik Maşalyan vaazında ayrıca 40 Şehitlerin çektiği ıstırapları da anlattı.

Özel Tören kısa bir duayla başladı, daha sonra törene katılanlara Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’ın vaazı dev ekrana yansıtılarak dinletildi.

Maşalyan 40 Şehitleri Anma günü dolayısıyla verdiği mesajda İskenderun ve Hatay bölgesindeki tüm cemaat üyelerine seslendi. Rabbin ruhu üzerinizde olsun diyerek sözlerine başlayan Patrik Maşalyan; Ben öncelikle, bizleri canlı olarak izleyen İskenderunlu kardeşlerim ve kız kardeşlerime selamlarımı göndermek istiyorum. İlk canlı yayınımızı Kayseri’de gerçekleştirdik, bugün de bu canlı yayını İskenderun’da yapıyoruz.

Her yıl düzenlenen ‘Hac Gezisi’ biz İstanbullular için büyük bir heyecan kaynağı olurdu. Kayseri’den başlayarak, İskenderun’da ve Samandağ/Vakıflı Köyünde ‘Hac Gezisi’ kapsamında ayinler yapardık. Maalesef ki geçen yıldan bu yana baş gösteren pandemi dolayısıyla, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Anadolu’daki ayinlere katılamadık.

Ancak, Anadolu’daki kardeşlerimizi yalnız bırakmaya gönlüm el vermedi ve din adamlarımızı sizlere gönderdik. Bizim adımıza selamlarımızı sizlere iletiyorlar. Elbette ki uzakta olanlar, sevginin gücüyle bir arada olmayı ister. İnşallah bizler de o eski güzel günlerimize tekrar döneceğiz” dedi.

Der Avedis Çok İyi Önderlik Yapıyor!

Sınırlı sayıda din adamları ile kısıtlı imkânlarla en iyisini yapmaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Maşalyan; “Bu bağlamda 10 yılı aşkın bir süredir İskenderun, Hatay ve bunun yanında çevre illere de önderlik edebilmesi için Der Avedis’i oraya tayin ettik. Kendisi çok iyi bir iş yapmaktadır ve dualarımız Der Avedis ile birliktedir. Kendisi sadece bizim adımıza değil, diğer Hıristiyan kardeşlerimiz adına da çok iyi bir önderlik görevini yapmakta. Öyle ki İskenderunlu ve Hataylı kardeşlerimiz Der Avedis’in hizmetiyle teselli oluyorlar” diye konuştu.

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, İskenderun Surp Karasun Manuk Ermeni Kilisesi yönetim kuruluna da bölgedeki çabalarından ötürü teşekkürlerini etti.

Patrik Maşalyan vaazında ayrıca 40 Şehitlerin çektiği ıstırapları anlatırken, onların verdiği iman mücadelesinin herkese örnek olması dileğinde de bulundu.

Peder Natan Arabyan eli ile gerçekleşen Surp Badarak (Kutsal Sunu) Ayininin ilahilerini, Kıdemli Peder Drtad Uzunyan, Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan, Peder Şahen Ohanyan ile okuyucular Yusuf Tabaş ve Davut Saraçoğlu seslendirdiler.

Pandemi Hac Gezisini 2 Yıldır Olumsuz Etkiliyor

İskenderun’da her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen isim günü ayinine, çeşitli illerden ve yurt dışından birçok Ermeni vatandaş geliyordu. Nitekim bu yıl, geçtiğimiz yıl olduğu gibi Coronavirüs tedbirleri doğrultusunda misafirler kente gelemedi.

Dördüncü yüzyılda Sivas’ta Roma İmparatorluğu Ordusuna mensup Hristiyan İmanlısı 40 Genç Asker, imanlarından vazgeçmeleri için Romalı askerler tarafından oldukça soğuk bir havada neredeyse buz tutmuş göle sokulmuş ve askerler imanlarından vazgeçmedikleri için orada donarak ölmüş ve şehit olmuşlardı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here