“Partiler Üstü Siyasetle Herkese Eşit Hizmet Ediyorum”

0
64

lütfü savaş13Başkan Savaş, Hatay FM’de Merak Edilenleri Yanıtladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Hatay’daki sorunlar ile ilgili Hatay Fm’e konuştu.

Hatay Fm’de Ayhan Gümüşsoy’un sunduğu Gündem programına konuk olan Savaş, dinleyicilerden gelen soruları da cevapladı. Dinleyicilerden yoğun olarak gelen su problemi ile ilgili sorulara Başkan Savaş, Ramazan Ayı’nın başlamasıyla su sorununun olmayacağını söyledi. Başkan Savaş; “Bu yaşıma kadar ilk defa böyle kurak bir kış geçtiğini görüyorum. Yazın bile akan pınarlar kışın kurudu. Oluşan su sorunu ile Harbiye’de 800 litre çıkan suyun 400 litresini Antakya’ya alıyorduk. Orada 250 litreye düşünce su yetersiz gelmeye başladı. Kuyulardaki su seviyesinin düşüşü ile oluşan sıkıntıyı Soğuksu, Ekinci ve Serinyol’da genişlettiğimiz kuyularla 210 litre katkı sağlayarak Harbiye’deki kaybı fazlasıyla telafi ederek bugünden itibaren vermeye başladık ve ramazandan itibaren bu sıkıntı çözülmüş olacak. Ayrıca Mazmanlı’da 500 litrelik su kaynağımızı Antakya’ya kadar getiriyoruz ve Karaçay barajı bitine kadar yaklaşık 50’ye yakın bölgede kuyu açıyoruz” dedi.

Su faturaları gelmiyor sorularına Başkan Savaş; “Yeni büyükşehir olduk yapılanmamız tamamlanıyor. 6 ay seçmenden süre istemiştim. Yapılanmamızı tamamlayıp tempomuzu artıracağız demiştik sona geldik. Su faturaları kesilmeye başlandı bazı yerlerde yok oralarda da Ağustos ayında başlayacak. Su faturalarının birikmesinden oluşan mağduriyet içinde, normalde belli bir litreden sonra tüketilen su fiyatı katlanıyor o katlamayı yapmayacağız ve faizde koymayacağız” dedi.

Asi Nehri’nin dip temizlik işlerinin DSİ tarafından, kenar temizliğinin ise yerel seçimler öncesi ihale edilen temizlik firması tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Başkan Savaş, Suriye’den su verilmediğinden susuz kaldığını belirterek; “Biz sus tutsak daha çok koku oluşur. Küçükdalyan’da arıtma tesisi kuracağız ve hem koku hem su problemini o şekilde çözeceğiz fakat bu tesis 1.5 yıldan aşağı tamamlanmaz” dedi.

Savaş, bir başka partiye gideceği ile ilgili soruya; “CHP ile hiçbir problemim yok bir yere gittiğimde yok ben partiler üstü siyasetle herkese eşit şekilde hizmet ediyorum” şeklinde cevapladı.

Meclisteki Polemikler

Mecliste AKP ile yaşanan polemiklerin sorulmasına Savaş; “Belediye üç şekilde yönetilir. Belediye başkanı kendi alacağı kararlar, belediye meclis üyelikleri ve encümen ile. Encümende sayı üstünlüğümüz var. Meclis görevini, ben belediye başkanlığımı yaparım. Yetkiyi halkımızdan aldık halkımız alır. Kim hizmetleri engellerse halk cezalandırılır. Kimsenin oyu ipotek değildir. Kimse hayıflanmasın ve halkın verdiği kararlara saygı duysun. Yanlış kararlarda seçmen sorgular. Ben kucaklamaya, ayrım yapmadan hizmette, işçi alımında sözlerimde duracağım” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye binası ile ilgili de konuşan Başkan Savaş; “Köy hizmetleri Nardüzü’nde bir yer tahsis etti. Hatay Büyükşehir Ana binası ve Hatsu’yu oraya taşıyacağız. Bu yıl projesine başlanacak önümüzdeki yıl yapılmaya başlanacak. Mevcut bina da devam edecek ve birçok bölgede lojistik merkezler olacak” dedi. Savaş, son olarak Ağustos ayında az sayıda işçi alımı olacağını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here