Paksoy, Vatan Partisi’nden Aday Adaylığını Açıkladı

0
220

vatan partisi açıklama8“Üretin Türkiye’yi Kurmak İçin Yetki İstiyoruz!”

Vatan Partisi, milletvekili aday adaylarını ön seçimle belirleme kararı aldı. Türkiye genelinde, Genel Başkan dâhil bütün milletvekili aday adayları, başvurdukları illerde üyeler ve delegeler tarafından seçilerek belirlenecek.

Vatan Partisi’nin Hatay’daki il resmi başvurusu ise İskenderun İlçe Başkanı Fatma Paksoy’dan geldi. Düzenlenen törenle başvurusunu yapan Paksoy’un aday adaylık başvuru dosyasını Hatay İl sekreteri Emilhan Güçlü teslim aldı.

Alkış ve sloganlar eşliğinde konuşan Emilhan Güçlü; “Vatan Partisi olarak bu seçim döneminde şu sözü verdik. Biz üreten Türkiye’yi kuracağız. Üreten Türkiye’yi kurmak için tüm milletimizden yetki istiyoruz. Görev istiyoruz. Bu anlamda milletvekili aday, adayımızı sizlerin huzurunda açıklıyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Fatma Paksoy ise bu adaylık başvurusunu ve mücadelesini Mustafa Kemal’in kadınlara tanıdığı haklardan aldığının altını çizerek; “Değerli devlet adamı İsmet İnönü ‘Bir memlekette namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır’ demektedir. Bende hakkını kullanma ehliyetine sahip ve cesur bir Türk kadını olarak, 150 yıllık birikime sahip olan ve üyesi bulunduğum Vatan Partisi’ne milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunduğumu sizlerin huzurunda beyan ediyorum.

Ülkemin içinde bulunduğu durumu ancak Vatan Partisi çözebilir. Bozulan eğitime, çöken borçlanmaya, duran üretime, artan işsizliğe, alışılan sadaka kültürüne. Yandaş, yoldaş kayırmacılığına, vurguna, talana, uyuşturucu ve silah ticaretine komşuları ile barışın bozulmasına, sınır güvensizliğine, haksız zenginleşmeye, emperyalist sömürüye yok olan özgürlüğe, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğünün bozulmasına işgal edilmesine karşı, çözüm ve önlemlerin Vatan Partisi ile sağlanacağına inanıyorum. Bu nedenle yurtseverleri Vatan Partisi saflarına katılmaya ve omuz vermeye çağırıyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here