Özyiğit ve Balcı’ya Ahi Kaftanı Giydirildi

0
204

ahi bayramı6Esnaf Oda Başkanları Ahilik Bayramında Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi…

Ahilik Kültür Haftası münasebetiyle Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz ile ikinci başkanı Uğur Fırat ve oda başkanları, dün bir dizi ziyaret ve etkinlik gerçekleştirdi.

İlk önce Kaymakam Hasan Özyiğit’i ziyaret eden esnaf oda başkanları, Kaymakam Özyiğit’e Ahilik Kaftanı giydirdi.

Esnaflarımıza gösterdiği ilgi, alaka ve duyarlılığından dolayı Kaymakam Hasan Özyiğit’e tüm esnaflar adına teşekkür ederek sözlerine başlayan Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz Ahilik Kültürü ile ilgili açıklamada bulunarak, Ahiliğin; yarenlik, dostluk, birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu dile getirdi.

ahi bayramı7

Anadolu’da birliği, refahı, toplum düzenini sağlayan ve halkın maddî, manevî tüm ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda teşkilatlanmasına vesile olan Ahilik anlayışının tüm bu özelliklerinin yanı sıra Milli kimliğimizi oluşturan en önemli değerlerden biri olduğunu vurgulayan Kaymakam Hasan Özyiğit; “İyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzenin timsali olan Ahilik Kültürü etrafında birleşerek kadirşinas halkımız ve değerli esnaflarımızla bir arada bu özel ve anlamlı haftayı idrak etmenin sevinç ve gururunu gönülden yaşıyoruz” dedi.

Ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade eden Kaymakam Özyiğit; “Bu anlamlı hafta vesilesiyle Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere tüm halkımızın ahilik haftasını ve esnaf bayramını en içten dileklerimle kutluyor, ahiliğe esas olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

ahi bayramı8

Esnaf oda başkanları daha sonra İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı’yı da ziyaret etti ve Müdür Balcı’ya da Ahilik Kaftanı giydirdi. Ziyaretin ardından esnaf oda başkanları Müdür Balcı’nın da katılımıyla birlikte öğle yemeği yedi.

Ahilik Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilmesi planlanan esnaf gezisi, yürüyüş ve pilav dağıtımı ise olumsuz hava şartları nedeniyle gerçekleştirilemedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here