Özel İkem Koleji Eko-Timi’nden Başkan Seyfi Dingil’e Ziyaret

0
185

bld-ikem koleji1İskenderun Özel İkem Koleji Eko-Tim öğrencileri, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti. Eko-Okullar programı kapsamında gerçekleşen ziyarette, projeyi tanıtmak amacıyla Başkan Seyfi Dingil’i ziyaret eden 1-4. Sınıf öğrencileri, sorular da yöneltti.

Eko-Okul Koordinatörleri ve öğretmenler Esra Salkın ve Şenay Özkan eşliğinde, ziyarette bulunan 22 öğrenci, Başkan Seyfi Dingil’in konuğu oldu.

Ziyarette, yaptığı konuşmasında Eko-Okul projesi ile ilgili bilgiler veren koordinatör Esra Salkın, çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi uygulanan program kapsamında, katılımcı yaklaşımla öğrencilerin hem çevresel konularda bilgi edineceğini, hem de bilinçlendirmede etkin rol alacaklarını ifade etti.

Koordinatör Esra Salkın; “İki yıl yürüteceğimiz proje, geri dönüşüm ve atıklar. Birinci ve dördüncü sınıflardan öğrencilerle Eko-Timi kurduk. Yıllık planımız var. Bunları sizinle paylaşmak istedik. İskenderun Belediyesi atıkların geri dönüşümü ile ilgili güzel çalışmalar yapıyor. Birlikte neler yapabiliriz, bilgi de almak istedik. Okulda geri dönüşümlerimizi ayrıştırarak topluyoruz. İki aydır yoğun çalışma içindeyiz. Veliler, öğretmenler, öğrencilerin desteğiyle atık yağları topluyoruz. Çevreye zararı olabilecek plastik, cam atıkları her şeyi topluyoruz” dedi.

bld-ikem koleji2

Geri dönüşümün önemine değinen Başkan Seyfi Dingil, kentte geri dönüşümlü kutuların yanı sıra, çöplerin evlerde ayrıştırılması amacıyla çalışma yapılacağını belirtti.

Kentin değişik noktalarına sahipsiz sokak hayvanlarına beslenme olanağı sağlayan geri dönüşüm ünitesi pugedon monte edildiğini, güneş enerjisi ile çalışan ünitenin, içine pet ve cam şişe, teneke kutular gibi atık atılarak hayvanlara mama ve su verildiğini, doğaya da katkı sağlandığına dikkat çeken Başkan Seyfi Dingil, ancak algı oluşturmak ve insanların alıştırılması gerektiğini vurguladı.

Projeden dolayı öğretmenleri ve öğrencileri tebrik eden Başkan Seyfi Dingil, öğrencilere sorular yöneltti. Başkan Seyfi Dingil’e hediye veren Eko-Tim öğrencileri, ziyaret anısına birlikte fotoğraf çekildi. Öğrencilerle yakından ilgilenen ve sohbet eden Başkan Seyfi Dingil, onlara hediye verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here