Öz Çelik-İş’in Yeni Binasında İlk Eğitim Toplantısı

0
51

“Eğitim Yoluyla Metal Sektörü Çalışanlarının Güvenlik Kültürünü Arttırma Projesi” Eğitim Programının Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

“Eğitim Yoluyla Metal Sektörü Çalışanlarının Güvenlik Kültürünü Arttırma Projesi” eğitim programının kapanış toplantısı, Öz Çelik İş Sendikası İskenderun Şube binasında gerçekleştirildi.

Öz Çelik İş Sendikasının örgütlü olduğu işyerlerinden, İsdemir, MMK Metalurji, Ekinciler, Yolbulanlar, Befasa Silverment fabrikalarda çalışan Şube Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu Üyeleri, İşyeri temsilcileri, yeni hizmet binasında ilk eğitim seminerine katılım gösterdi. Genel Başkan Yunus Degirmenci Video Konferans sistemiyle emekçilere hitap etti.

Öz Çelik İş Sendikası Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen eğitim programının kapanış toplantısında konuşan Öz Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, salgın hastalık nedeniyle iş sağlığı ve iş güvenliği konusunun daha da önem kazandığı bir dönemde böylesi değerli bir eğitim projesinin, şubelerinde hayata geçirilmiş olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etti.

Toplantıyı yeni binalarında gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını da kaydeden Güngör; “Diğer taraftan verimli geçeceğine inandığım bu eğitim toplantımızı, büyük gayret ve fedakârlıklar sonucu ortaya çıkmış olan yeni hizmet binamızda gerçekleştiriyor olmanın da ayrı bir mutluluğunu, heyecanını ve gururunu yaşıyorum.

Sendikamız İskenderun bölgesine ne kadar büyük bir değer verdiğini, emekçilerin hizmetine sunduğu bu yeni bina ile net bir şekilde ortaya koymaktadır. Toplantı ve konferans salonlarından mescidine, otoparkından yemekhanesine yönetici odalarından ticari alanlarına kadar her ayrıntının düşünüldüğü, bu yeni binamızın yapımında hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak bizlere destek veren, her aşamasında bizleri yalnız bırakmayan başta Genel Başkanımız Yunus Değirmenci olmak üzere bölgemizin abisi Bayram Altun’a çok değerli Genel merkez yöneticilerime, şube yöneticilerime ve tüm üyelerimize bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Azimle, samimiyetle, kararlılıkla inşa edilen yeni şube binamızın başta emekçi kardeşlerim olmak üzere teşkilatımıza, işyerlerimize ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum.

‘Öldükten sonra yaşamak isterseniz ölmez bir eser bırakınız’ sözü bizler için artık daha da anlamlıdır. Kişilerin ve makamların gelip geçici olduğu bu fani dünyada alın terinden başka sermayesi olmayan kardeşlerimizin hizmetine sunulan bu bina, hizmetlerin kalıcı olduğu anlayışıyla bizlerin hevesini ve heyecanını arttırmıştır. Bir zamanlar Öz Çelik-İş bu bölgede bitti diyerek emekçilerin gönüllerinden silmek isteyenlere bu binamız umarım en güzel cevap olmuştur. Yeni yerimiz, ayağımızın tökezlemesi için çaba sarf edenlerin, fitne ve fesatlık peşinde koşanların üzerine kabus gibi çökmüştür. Onlara naçizane tavsiyem bu kapıda onlara ekmek yoktur. Boşuna beklemesinler. Bu bina göstermiştir ki, Genel Başkanımızın liderliğinde, emekçi kardeşlerimin desteğiyle Öz Çelik-İş Sendikası hak bildiği yolda çalışmalarına aralıksız devam edecektir” şeklinde konuştu.

Binalarına taşındıkları ilk saatlerden itibaren tebrik ve hayırlama için gelen ve halen yoğunluğun devam ettiği ziyaretçi akını dolayısıyla bölge kamu kurum ve kuruluşu yöneticilerine, siyasi başkan ve yöneticilerine, STK başkan ve yöneticilerine, emekçi arkadaşlarına ve gönül dostlarına ve basın mensuplarına teşekkür eden Güngör; “Emekçilerin gölgesinde soluklanacağı, bizlerin ise onların adına güzel işlerin altına imza atacağımız bu çatı altında, Rabbim birliğimizi, beraberliğimiz ve kardeşliğimizi daim eylesin” dedi.

“Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin Masada Biteceğine İnancım Tamdır”

Toplu iş sözleşmesi dönemine girdiklerini hatırlatan Güngör; “2021 yılı Bölgemizin en güzide kuruluşları olan İSDEMİR’de ve Ekinciler’de toplu iş sözleşme dönemidir. Toplu iş sözleşme görüşmesi taslağımızı en yakın zamanda işverenlerimize sunacağız. Bu vesilesiyle işverenlerimize buradan sesleniyorum. Dünyada baş gösteren Covid-19 salgını dolayısıyla zor günler geçirsek de tüm çalışanlarımız her türlü riski göz önüne alarak, moral ve motivasyonlarını en üst seviyede tutmuşlardır, hastalık dolayısıyla izole olan arkadaşlarımızın yükünü de üstlenerek, üretime ara vermeden devam etmişlerdir.

Bize göre büyük fedakarlıklar gösteren çalışanların ödüllendirme zamanı gelmiştir. Bunu da işverenlerimizin yapacaklarına toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin masada biteceğine inancım tamdır. Sahadan aldığımız talep ve beklentiler doğrultusunda oturacağımız toplu iş sözleşme masasından, genel başkanımızın ve genel merkez yöneticilerimizin destek ve gayretleriyle daha önce olduğu gibi yine alnımızın akıyla çıkacağımızdan hiç kuşkumuz yoktur.

Emekçilerin refah ve mutluluğunu temin etmek adına çıktığımız bu yolda Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Eğitim projemizin, emekçi kardeşlerime, teşkilatımıza, işyerlerimize ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum. Rabbim tez zamanda bu Covid-19 belasından bizleri kurtarsın ve muhafaza eylesin. Allah’a emanet olun!” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here