OYAK ve İsdemir Mağdurlarına, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasilerden Destek Geldi

0
156

isdemir mağdurları2Sözcü Yunus Karaca; “Yaşasın Emekçilerin Dayanışması”

OYAK ve İsdemir mağdurlarının İskenderun Boyacılar Parkı’ndaki imza kampanyasına bazı sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasilerden destek geldi. Mağdur işçileri temsil eden emekçilerden Yunus Karaca, Emre Özdemir, Abidin Durukan, Zafer Türkmenoğlu, beş aydır devam eden hak arama mücadelelerinin devam edeceğini ifade ettiler.

Mağdur işçilere destek olmak amacıyla Boyacılar Parkı’na Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Algan, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun, Ak Parti İskenderun Belediye Meclis üyeleri Reşat Çağlar, Halit Akıncı, CHP, SP, EMEP İskenderun İlçe yöneticileri, Hizmet-İş, Eğitim-Sen, Memur-Sen gibi sendika ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve üyeleri katıldılar. OYAK ve İsdemir mağdurları adına konuşan işçi Yunus Karaca öncelikle İsdemir’de işten çıkartılan yaklaşık 1000 işçi adına tüm destekçilere teşekkür etti. Sözcü Yunus Karaca sözlerinin devamında ise; “Bizler, basit gerekçelerle işten atıldık. Nedenini sorduğumuzda herkes topu birbirine attı. Sağlık sorunu, performans dediler kendilerine göre bir sürü gerekçe sıraladılar ama biz şunu çok iyi biliyoruz ki burada amaç greve çıkan işçiyi cezalandırmaktır, örgütlü gücü yani sendikayı yok etmektir.

isdemir mağdurları (3)

Düşük Ücretle Çalışacak İşçi Alınıyor

Bizi yöneten genel müdür, sağlık sorununu, biz işçiler için gerekçe gösterirken, kendisinin 1 yıldır fabrikadan uzakta, yurt dışında tedavi gördüğü ortadadır. İsdemir geçen yıl rekor düzeyde kar etmiş ve Türkiye sıralamasında ilk 7 büyük şirket içine girmiştir. İşveren, tüm bunları bugün işten çıkardığı bizler sayesinde gerçekleştirmiştir. Veriler ortada iken sırf birilerinin egosunu tatmin etmek için ömrünü bu fabrikaya vermiş kişilerin işten çıkarılmasını ve yerlerine düşük ücretle sendikasız bir köle sistemini getirmeye çalışanları kınıyoruz.  Daha fazla canların yanmaması için tüm halkımızı destek olmaya çağırıyoruz. İşten çıkarılan arkadaşların işine dönmesi için sizlerden destek talep ediyoruz. İyi ki varsınız. Yaşasın emekçilerin dayanışması” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here