Otizm Derneğinden Vali Lekesiz’e Ziyaret

0
164

otizm derneği1Hatay Otizmliler Dernek Başkanı Sara Gök, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti.

Ziyarete, Hatay Halk Sağlığı Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Sanlı, Defne Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ökkeş Kasapoğlu, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğretmeni Osman Ersoy ve otizm hastası 10 yaşındaki Ertuğrul Gök ile 7 yaşındaki Evren Zullu da katıldı.

Dernek Başkanı Sara Gök, ilimiz genelinde 400’ün üzerinde otizmli çocuk bulunduğunu hatırlatarak, otizmli çocukların eğitim aldıkları taktirde yaşamlarını kendi başlarına sürdürebileceklerine, pek çok başarıya da imza atabileceklerine dikkat çekti. Gök, yaklaşık bir yıl önce kurulan derneğin, aileleri ve toplumu bu yönde bilinçlendirmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, otizmli çocuklara yönelik olarak yürüttükleri anlamlı çalışmalardan dolayı Dernek başkanı ve üyelerine teşekkür etti. Vali Lekesiz, ilimizde talasemi ile mücadele konusunda olduğu gibi otizmle mücadele konusunda da bir yol haritası olması bakımından stratejik plan hazırlanması gerektiğine dikkat çekerek; “Bu konuda Üniversitemizin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarımızın yapacağı işler olduğunu düşünüyorum. Bu işlerin uyum ve ahenk içerisinde yürütülebilmesi için de bir stratejik plan yapmamızda yarar var. İlimiz genelinde otizmli çocuk sayısı, yaş aralığı, anne ve babasının mesleği, ilgi alanları, konuya ilişkin farkındalık oranı gibi konular belirlenerek bir envanter çıkartılır.

Buna göre kimin ne gibi desteğe ihtiyacı var, çocuklarımız yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre nerelere yönlendirilmeli bunlar belirlenir. Bir insan, ruhsal ve fiziki enerjisini bir işe yönlendirirse, ona odaklanırsa ondan sonuç alır. Dolayısıyla ilgi alanlarına göre çocuklarımızı kimisini sanata kimisini spora yönlendirmek suretiyle yaşama sevincini artıracak, onun mutlu olmasıyla beraber ailesinin de mutlu olmasına ciddi destek verecek aktiviteler planlamakta yarar var. Ayrıca okullarda özel sınıflar ve dersliklerin sayısını artırmakta da yarar var. Bu nedenle en kısa sürede bu konuda çalışmalara başlayalım ve bir yol haritası hazırlayalım” diye konuştu.

Vali Lekesiz ziyaretin anısına çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here