“Osmaniye, Çelik-İş’siz, Çelik-İş’te Osmaniye’siz Olmayacak”

0
95

çelik-iş osmaniye6Genel Başkan Cengiz Gül, İSDEMİR’li İşçilerle Beraber Osmaniye’de Gövde Gösterisi Yaptı

Çelik-İş Sendikası birlik ve beraberlik yemeklerine devam ediyor. Osmaniye Arpacı Tesisleri’nde Osmaniye ve havalisinde oturan çelik işçisiyle akşam yemeğinde bir araya gelen Genel Başkan Cengiz Gül; “Osmaniye, Çelik-İş’siz, Çelik-İş’te Osmaniye’siz olmayacak” dedi.

Osmaniye’deki yemeğe Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Sekreteri Hacı Gönül,  Şube Teşkilatlanma Sekreteri  Musa Okçu ile yaklaşık 650 çelik işçisi ve aileleri  katıldı. Gecede konuşma yapan Genel Başkan Gül’ün konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesildi ve ara ara Cengiz Gül, İşçiler tarafından ayakta alkışlandı.

Artık her bölgede temsilcileri olacağını duyuran Genel Başkan Gül; “Osmaniye’de 800-900 çalışanımız var. Bundan böyle sendikamızda Osmaniye’nin de temsilcisi olmalı. Bundan böyle her bölgeden temsilcimiz olacak. Sıkıntılı süreçte  Osmaniyeli arkadaşları daha iyi tanıdım. Bugün sendikamızda Osmaniyeli temsilcilerimiz elbet var. Yeterli mi? Buna siz karar vereceksiniz. Daha çok temsilci istiyorsanız, birlik ve beraberlikle sandıklarda demokratik hakkınızı kullanıp, Çelik-İş’in demokrasi şölenine ve kendinize katkı vereceksiniz” diye konuştu.

çelik-iş osmaniye7

İşçiyi siyasi olarak bölmek isteyenlerin ihanet içinde olduğunu savunan Gül; “Her üniteden malum sendikaya gidenleri biliyorsunuz. Bu rakam 700 -800’dür. Onlar ise 1500-2000’lerden bahsediyorlar. Çelik-İş’in İsdemir’deki bugünkü işçi sayısı 3.600’ün üstündedir. Biz İsdemir’de yetkili sendika olarak yolumuza devam ediyoruz. Mücadele ruhu olmayan sarı örgüt çöküştedir. İşçiyi 60 TL’lık uçak biletiyle kış günü Didim’e götürüyorlar. Dik duranlar ise burada Osmaniye’de. Kış günü işçiyi Didim’e götürenler yazın da işçiyi kaplıcalara, termallere götürürler! Bugün Osmaniye Bahçe, Haruniye, Düziçi, Kadirli ve Toprakkale ile yüzde 95 oranında sendikasının arkasında durdu, onurlu bir dik duruş sergiledi. Tüm Osmaniyeli kardeşlerimi bir kere daha alkışlıyor ve hepinizi alınlarınızdan öpüyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here