Osman Tufan; “Bizi Ayrıştırmalarına İzin Vermeyeceğiz”

0
94

osman tufan3Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Tufan; “Bizi Ayrıştırmalarına İzin Vermeyeceğiz”

Geçtiğimiz gün Antakya’da yaşanan protestolar sırasında 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Tufan, yaşananların kaygı verici olduğunu söyledi.

Hoşgörünün merkezi Hatay’dan tüm Dünya’ya örnek gösterilen barış ve kardeşlik duygusunun yıpratılmak istendiğini belirten Tufan; “Hatay’daki kardeşliği bozmak isteyen kirli eller olduğu kanaatindeyim. Ortadoğu’dan sonra Hoşgörünün Dünya Başkenti Hatay’ı da karıştırmak, bizi bizden koparmak, ayrıştırmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz, başaramayacaklar” dedi.

Hatay’da yaşanan olaylara müdahale şekli ve vatandaşın protesto hakkının orantısız güç kullanılarak engellenmesinin Ortadoğu ülkelerine örnek gösterilen Türk Demokrasisine yakışmayan bir tavır olduğuna dikkat çeken Osman Tufan, Ortadoğu ülkelerinden sonra Türkiye’nin de Hatay merkezli olarak karıştırılmak istendiğine vurgu yaptı.

Hatay’da yaratılmak istenen Sünni-Alevi ayrışması veya çatışmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Tufan, olayların ve kaybedilen canların faillerinin en kısa sürede yakalanarak cezalandırılması gerektiğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here