Orman Yangınlarına Erken Müdahale Toplantısı Yapıldı

0
25

‘Orman Yangınlarıyla Mücadele Eylem Planı Toplantısı’ Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, orman yangınlarıyla daha etkin mücadele etmek amacıyla hazırlanan yıllık eylem planı kapsamında; orman yangınlarıyla mücadelede alınan fiziki tedbirlerin yanı sıra toplumsal bilincin oluşturulması ve yangına sebep olan nedenlerin ortadan kaldırılmasını sağlamak amacıyla hedef kitlelere yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerine yer verilmesi hususları görüşüldü.

Toplantıda yangınlara erken ve doğru müdahalenin önemine değinen Vali Doğan; “Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’nin de katılımlarıyla köylerde meydana gelecek yangınlara hızlı bir şekilde müdahale imkânı sağlayacak olan traktör monteli su tankerlerini muhtarlarımıza teslim ettik. Ayrıca orman yangınlarına erken müdahalede artık teknolojiyi de kullanabiliyoruz,  geçtiğimiz yıl Orman Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde ve Türkiye’nin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarını erken tespit edip hızlı müdahale edilmesini sağlamak amacıyla ilk kez insansız hava aracı (İHA) kullandı. Bu yöntem sayesinde İHA’dan alınan anlık bilgiler erken müdahale olanağı sağlayarak yangınların büyümeden söndürülmesinde yüksek oranda katkı sağlamış oldu” dedi.

Toplantıya Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İlçe Kaymakamları, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Tayfun Çağan,  Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ve ilgili kurum müdürleri katıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here