Orhan Karasayar ile Bölgemizle İlgili Samimi Sohbet

0
102

Hatay ilimizin bağrından çıkan ve bölgemize milletvekilliği döneminde kayda değer işler başaran Orhan Karasayar ile iş yerinde sohbet imkânı yakaladık. Eski bir dost olarak samimi ikrarlarını sizlerle paylaşmaktan memnunluk duyacağım.

Görünüşü çok samimi ve sevecendi. Halen Ak Parti teşkilatının bölgemizde ve doğu illerinde taban çalışmalarına devam ettiğini ama özellikle bölgemizde hayata geçirdiği birçok yatırımların işleyişleriyle memnunluk duyduğunu belirtirken, unutulmak diye bir şeyi asla kabul etmediğini unutulduğunda eserleri onu hafızalarda yeniden canlandırdığını gülerek tarafıma iletti. sohbetimizde, üstüne basa-basa şu emeklerinin altını çizdi…

İskenderun ilçemizde bir zamanlar, en ufak bir rüzgâr ve yağmurda havai hatları kopar ve koskoca şehrimiz elektriksiz kalırdı. İş yerleri ve öğrencilerimiz internet bağlantıları yüzünden perişan olurdu. Yatırımı bizzat birebir takip ettim ve şehrimizin elektrik hatları yer altından geçti ve enerji kesintileri son buldu. Geçmiş zorluklar unutulur mu? Yine aynı şekilde vatandaşlarımız şu an şehrimizde doğal gaz memnunluğunu yaşıyorsa, emeğimin başarısıdır. İskenderun sahil bölümünde yer alan Tapu ve Mal Müdürlüklerinin, eski binalarında nasıl ve ilkel şekilde görev yapıldığını hepimiz biliyoruz. Şu an modern binalarda vatandaşlarımız ferah şekilde işlerini başarıyor. Feyezan kanalı için çalmadığım kapı kalmadı. Özel bir ödenekle feyezan kanalının şimdiki duruma gelmesini sağlama mücadelesini verdim.

İskenderun Millet Parkı için olmayan işleri başardım. Karayolları yerine iki hazine taşınmazını devlete verdirerek, karayolları arazisini kamulaştırdık ve yerine yapılan millet parkını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Adliye Binası yapımı için ne büyük sıkıntılarla baş ettiğimi şimdi ne söylesem yalan olur. Adalet Bakanı Antakya’da olduğu halde halen Antakya’da bir adliye sarayı yok ama İskenderun’da adliye sarayımız var. Ziraat Bahçesinin kamulaştırılmasında tarih yazılır. Orayı çok yönlü şehir hastanesi olarak düşündüm ve görevim sona erdiğinden bunu başaramadım. Şehir hastanesi olarak orası dizayn edilseydi vatandaşlarımız tepelere çıkmak zorunda kalmazdı.

Ve İskenderun Üniversitesi! O da ayrı bir tarihsel mücadele. Yeri az bir yer olmasına rağmen yeni açılan fakültelere cevap veremeyecek durumda. Rektör ile ilgili Cumhurbaşkanımız bana sordu kimi istersiniz diye ben sizin takdiriniz dedim ve Türkay Dereli hocamızı bizzat cumhurbaşkanımız tercih etti. Çok başarılı bir rektördü. İskenderun’dan ayrılması büyük kayıp. Ayrıca, İskenderun’a yedi meslek lisesi açtırmanın gururunu halen yaşıyorum. Burada yetişen nesillerimiz ilerinin en değerli teknik adamları olacak ve bundan ayrı bir mutluluk kazanacağım. Köy okullarının da bire bir takibimle eksiklikleri tamamlandı. Köyde okuyan çocuklarımızın, şehir okullarında ne varsa okullarında onlar var.

İskenderun Stadyumunun İskenderun Üniversitesinin içinde yer alması bence çok büyük yanlışlık. Bizim zaten millet parkımız var ve eski stadyum ile millet parkımızın mesafesi yürüme mesafesinde. Üniversitemiz büyüme aşamasında ve yer lazım. Ama üniversitemiz küçültülürse bu şehrimiz açısından çok sakıncalı. Yarın belki İskenderun’umuzun hak ettiği “il olma” durumu belli periyotlarla gerçekleşebilir. Üniversitemiz daha gelişmeye meyilli olduğundan dolayı yeni fakültelerin açılması da yer yokluğundan dolayı sakıncalı olacak. Takdir görevlilerin!

Belen ve Arsuz hastanelerinin yapımı için çok emek sarf ettim. Alt yapısını hazırladım ve görevimden ayrıldım. Şimdi yeni Milletvekillerimiz bu projeleri canlı hale getirdi ve temelleri atıldı. Çok mutluyum. İskenderun eski SSK Hastanesinin yenilenmesi ve yeni devlet hastanesinin yapımında emeğim çok. Samandağ ve Arsuz yolu benim zamanımda projelendirildi ve yapımı gerçekleştirildi. Arsuz İskenderun yolu ise benim mücadelelerim ile bir yerlere geldi. Çok çalıştık çok emek sarf ettik…

Orhan Karasayar ile sohbetimiz bayağı uzundu. Hatta bir ara “yeniden göreve talip misin?” dediğimde, bana güldü.

‘…Ben görev adamıyım ve cumhurbaşkanımız ve vatandaşlarımız beni yeniden layık görürse görevden kaçmam. Şimdilik görevimi Ak Parti teşkilatlarında ve gönüllü olarak vatandaşlarımın yanında görevimi sürdürüyorum. Yani anlayacağınız emekliyim.

Çalışma yaptığım dönemde görevimi hakkıyla yerine getirdim. Kalbim huzurlu. bazıları “şunu ben yaptım, bunu ben yaptım” diye hep konuşuyorlar. Konuşsunlar önemli değil, önemli olan vatandaşlarımızın huzur içinde kendilerine layık hizmetlerdir…’

Bugünlük, bence gündem olan bazı konuları dile getirdim. Daha başka konu başlıklarını en gerçek şekilde siyasi olarak, bazı konuşulmaması gerekenleri de ileride yazarak, Orhan Karasayar ile ilgili sohbetimize kaldığımız yerden ileriki zamanlarda devam edeceğiz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here