Öntürk’ten Çiftçilere Uyarı; “Tarım Sigortasını Mutlaka Yaptırın”

0
105

Tarım Sigortası başvuruları 2 Kasım tarihinde başlıyor. Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk tüm çiftçileri tarım sigortası yaptırması hususunda duyarlı olmaya davet etti.

Hatay’ın verimli tarım arazileriyle pamuk, buğday, mısır üretiminin ve zeytinciliğin en yaygın yapıldığı bölgelerden biri olduğunu ifade eden Öntürk, geçen yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışlar nedeniyle pek çok tarım arazisinin sular altında kaldığını hatırlattı.

Yaşanan sel felaketi nedeniyle çiftçilerin zor durumda kaldıklarını söyleyen Vekil Öntürk, “Ovamızda yaşanan sıkıntılar nedeniyle geçen yıl çiftçilerimizin borç erteleme işlemlerini gerçekleştirdik. Ancak bu durum çiftçimizin zararını karşılamadı. Bu durumların tekrar yaşanmaması için tüm çiftçilerimiz Tarım Sigortasının önemini kavramalıdır.

Çiftçinin her türlü tabii afete karşı sigortalanmasını öngören tarım sigortası kanunuyla birlikte yaşanan bütün bu sorunlar ortadan kalkacaktır. Bu sigortayla yasa kapsamına gider risklerin teminat altına alınması sağlanmış olacaktır. Sigorta kapsamında teminat altına alınacak riskler ise; bitkiler, bitkisel ürünler ve seralar, tarımsal yapılar, tarım alet ve makineleri ile çiftlik hayvanları için kuraklık, dolu, don, sel, taban suyu baskını, fırtına, hortum, deprem, heyelan, yangın, kaza ve zararlılar ile hayvan hastalıklarının sebep olacağı zararlar olarak sıralanmaktadır. Sigorta primlerinin yarısını devlet ödemektedir” dedi.

Zamanında tarım sigortasını yaptırmayan üreticilerin, Tarım Sigortası Yasası’ndan yararlanamayacağını bildiren Milletvekili Öntürk, 2 Kasım 2012 tarihinde tarım sigortası yaptırmak isteyen çiftçilerimizin başvuru yapması gerektiğini ve bu konunun çok önemli olduğunu vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here