Onlar Bizim Yoldaşlarımız (4)

0
42

Değerli okurlarım, sporu sevmek, hayranlık duymak sadece futbolla sınırlı değildir. Sporun tüm dallarının kendine has özellikleri olduğu gibi, sevilen yanlarının olduğu da bir gerçek! Ancak, unutulmamalıdır ki taraftar topluluğu (seyirci de olabilir) yapılan spora heyecan ve kalite getirir. O mücadeleyi verenlere artı kondisyon kazandırır.

Arenalarda, boğalara yapılan katliamı, 90-100 bin kişi izliyor. Bir an için insansız arenayı gözümüzün önüne getirelim. Boğayı bir yere kadar anlayabiliriz ama matadorun durumu çok ilginç, kimler adına o katliamı yapacak? Biz boğa güreşlerini spor olarak kabul etmiyoruz ama yine de o olayı izleyen yüz binler bulunmaktadır. Üstelik İspanyolların ata sporu olduğunu biliyoruz.

Her hangi bir sporu gündeme getirirken, seyircisiz olmasının ya da az olmasının dezavantajlarından söz etmiştik. Taraftarı oyuna kalite, heyecan verdiğini de ilave etmiştik. Muhtelif yörelere yaptım seyahatlerde spor sahalarıyla birlikte, kapalı spor salonlarını ziyareti hiç ihmal etmem. Buna, arada bir uğradığım bizim yerel kapalı spor salonumuz dahil.

Peki, ziyarette bulunduğum yerli ve yerli olmayan kapalı spor salonlarında neler gördüm yada neler görüyordum? Yerel kapalı spor salonumuzdaki izlenimlerimi üzülerek de olsa anlatırsam, daha bir gündem oluşturacağına inanmaktayım.

Geçtiğimiz sezon minikler basketbol turnuvasına gitmiştim. Koca salonda iki elin parmak sayısı kadar seyirci var. Daha sonra gelecekler diye beklemeye koyuldum. Gelenler oldu ama hepsi de tanıdık, miniklerin aileleri. Toplasanız 40-50 kişiyi geçmez. Gelenlerin hiç birisi sporsever ya da taraftar değil. Çocuklarını görmeye gelen veliler. Buna da şükredelim demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

Bir defasında da bir Pazar günü engelli basketbolcularımızı izlemek üzere kapalı spor salonumuza gitmiştim. O müsabakada tamamen yürekler acısı. Minik basketbolcularımızın aileleri gelmiş ama bu arkadaşlarımız boş tribünlere oynuyorlar. Hafta sonu (Pazar günü) olmasına rağmen, hem İDÇ’nin müsabakası var, hem de kapalı spor salonuna girişe para pul, yani bilet söz konusu değil. Oysa engelli basketbolcularımızın kıtalararası şampiyonluğu var!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here