Onkoloji Ünitesi Mayıs’ta Hizmete Girecek!

0
88

Gelişim Hastanesi Büyümeye Devam Ediyor

Özel Gelişim Hastanesi’nin 2012 yılı çalışmalarını değerlendiren Genel Koordinatör Uzman Doktor Ender Çolakoğlu, 2013 yılı için de “Onkoloji” müjdesi verdi.

Kardiyoloji ve Kardiyo Vasküler Cerrahi yatırımları, profesör ve doçent kadroları ile teknoloji yatırımları açısından yoğun bir yıl geçirdiklerini söyleyen Çolakoğlu ayrıca, Nisan ayı gibi bitmesi planlanan 7 bin metre kare kapalı alana sahip ek binada Onkoloji ünitesinin Mayıs-Haziran ayları gibi hizmete gireceği müjdesini verdi.

Zaten A Sınıfı Bir Hastaneyiz

Sağlık Bakanlığı’nın kamu hastanelerini de içine alan sınıflandırma denetimlerinin sonucunu değerlendiren Uzman Doktor Ender Çolakoğlu; “Sağlık Bakanlığı her yıl Kasım ve Aralık aylarında, 3 yıldır düzenli olarak hizmet kalitesi standartları açısından Özel Hastaneleri sınıflandırıyordu. İlk kez bu yıl bu statüye kamu hastaneleri de eklendi. Biz bu denetlemeler yapıldığından beri zaten A sınıfı bir hastaneyiz. Bu sene de standartlarımızı daha da yükseğe çekerek A sınıfı bir hastane olduğumuz tescillendi. Her sene bir önceki seneye göre daha yüksek standartlarla karşılaşıyoruz. Burada sınır yok, verilen hizmetin kalitesinde sınır olmadığını düşünüyoruz. Bu kaliteyi daha üst sınırlara getirmek için ekibimizle beraber devamlı çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

2012 yılının heyecan verici bir yıl olduğunun altını çizen Genel Koordinatör Ender Çolakoğlu; “2012 yılı içerisinde hastanemizde yeni branşlar açıldı, bölgede ilkler gerçekleştirdik. Kardiyo Vasküler Cerrahi ve kardiyoloji alanında yaptığımız yatırımlar sonuç vererek hastalara hizmet etmeye başladık. Bunlarla beraber hastanemiz bünyesine şuanda 4 tane akademisyen katıldı. 2 tane profesör doktor, 2 tane doçent doktor olmak üzere değişik branşlarda bizlerle beraber halkımıza hizmet vermek için çalışıyor” şeklinde konuştu.

10 Bin Metrekare Alana Ulaştık!

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nin yatırımlarına ve fiziki şartlarda iyileştirmeler yapmaya devam ettiğini de kaydeden Doktor Ender Çolakoğlu; “Özel Gelişim Hastanesi 2005 yılından beri Hatay’ın en köklü ve en kurumsallaşmış bir hastanesi olarak hizmet veriyor.  İlk kurulduğunda 7500-8000 metre kare kadar kapalı alanı vardı. Sonradan yapılan çeşitli eklemelerle, bina inşaatlarıyla, acil Kardiyo Vasküler Cerrahi ve koroner yoğun bakım eklemeleriyle 10 bin metre kare kadar bir kapalı alana ulaştık. 2013 yılı için çok büyük büyüme hamlemiz var. Mevcut kapasitemizi 17000 metre kareye çıkarırken, yatak kapasitemizi de 150’nin üzerine çıkartıyoruz. Yoğun bakım kapasitemizi 65-70 civarında bir yatağa ulaştırıyoruz.

Bunlar bölgemiz için çok kolay rastlanabilecek rakamlar değil. Bunlara karar verirken en büyük dayanağımız halkımızın hastanemize göstermiş olduğu teveccühüdür. Çok yoğun bir hasta talebi var. Bu 6000-6500 m2 yeni yatırım alanı içerisinde yoğun bakım sayıları çok fazla artıyor. Belki de en önemlisi poliklinik hacimlerimiz çok fazla artıyor. Bölgemiz için yeni bir hizmet olan radyasyon onkolojisi ve onkoloji birimini de bu yeni birim içerisinde hizmete açmış bulunacağız. Planlarımızda bir aksilik olmaz ise, yaz aylarında Mayıs, Haziran gibi bu saydığım birimlerin tamamını ve onkolojik birimleri hizmete sunmayı planlıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here