Öğretmenler Günü Kutlandı

0
352

öğretmenler günü1Başkan Dingil; “Öğretmenlerimiz, Güçlü Türkiye Yolunda En Büyük Teminattır

Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 87’nci, bu anlamlı günün Ülkemizde öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 34’üncü yılı münasebetiyle İlçemizde çelenk sunma töreni ve kutlama etkinliği düzenlenerek bu müstesna günün yıldönümü anlam ve önemine yakışır bir şekilde kutlandı.

öğretmenler günü2

Çelenk Sunma Töreninde; İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Ata’mızın manevi huzuruna çelenk sunulmasının müteakibinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşımız coşkuyla okundu.

Çelenk sunma töreninin sona ermesinin ardından Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Konser Salonu’nda düzenlenen kutlama programına katılan protokol üyeleri, eğitimciler ve diğer davetliler; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görev şehidi olan ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anarak, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini kutlamak amacıyla tertip edilen programı takip ettiler.

öğretmenler günü3

Kutlama programına; İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kurmay Yarbay Erdinç Balkan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil Türkdönmez, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, Şube Müdürleri, Okul İdarecileri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler ve diğer davetliler katıldı.

öğretmenler günü4

İskenderun Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Sarı tarafından açılış konuşması yapılmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven tarafından günün anlam ve önemine ilişkin özel bir konuşma yapılarak, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekildi. Öğretmenlerin üretken olduğunu kaydeden Müdür Güven; “Bir toplumun ilerlemesinde en büyük etken öğretmenlerdir. Çünkü öğretmenler toplumu geleceğe hazırlar. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımızın Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven’in ardından ilk göreve başlayan öğretmenler adına Dürdane Nur Ersöz söz aldı. Ersöz; “Öğretmenlik, insanlık tarihinin en eski mesleğidir. Toplumun sürekli önünde gider. Genç öğretmenler olarak her zaman öğrencilerimize ışık olacağız” diye konuştu.

öğretmenler günü5

Emekli öğretmenler adına Süreyya Ferah Uyar ise, 34 yıl icra ettiği öğretmenlik mesleğini şan ve şerefle bitirdiğini ifade etti. Mesleğini çok sevdiğini vurgulayan Uyar; “Öğretmenlik fedakârlık ister, saygınlık ve emek ister. Tek kelime ile özetlemek gerekirse ‘Ne Ekersek Onu Biçeriz’” dedi.

Konuşmaların ardından İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kompozisyon dalındaki yarışmada dereceye giren öğrencilere belge ve hediyelerini takdim etti. Burada duygularını ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Öğretmenlerimiz, güçlü Türkiye yolunda en büyük teminattır. Yüreği ve gönlü eğitim aşkıyla yanan tüm öğretmenlerimizin canla başla öğrencilerimizi yetiştirmeleri bizlere büyük onur ve gurur veriyor. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı ve özel günlerini kutlar; sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

öğretmenler günü6

Daha sonra ilçemizde 2015 yılında emekli olmuş öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri Kaymakam Hasan Özyiğit tarafından takdim edildi. Kaymakam Özyiğit; Emekli öğretmenlere bugüne kadar gösterdikleri sabır ve gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, bu müstesna günlerini en içten dilekleriyle kutladı.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler İskenderun Öğretmenevi Müdürü Şükrü Gözüküçük’ün eşliğinde yemin ederek mesleğin en önemli adımını bu anlamlı günde attılar.

öğretmenler günü7

General Şükrü Kanadlı İlkokulu tarafından hazırlanan “Gelecek Biziz” adlı müzik gösterisi sunulduktan sonra, “Öğretmen” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

İskenderun Fatih Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanarak sahnelenen “Ben Bir Öğretmenim” adlı oratoryo ve ardından sunulan şiir ve müzik dinletisi seyirciler tarafından coşkuyla alkışlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle böylesine güzel bir programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekibine, tüm okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerine tebrik ve teşekkürlerini ileten Kaymakam Özyiğit, Fatih Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini başarılı sunumlarından dolayı ayrıca tebrik etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here