Öğrencilere ve Konteyner Kentteki Vatandaşlara Moral Aşıladılar

0
65

Bakan Yardımcısı, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve Üsküdar Belediye Başkanı İskenderun’da Buluştu…

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen bir dizi ziyaret ve program için İskenderun’a geldi.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilk olarak İskenderun Kaymakamlığını ziyaret etti.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Fenerbahçeliler Derneği İskenderun Şube Başkanı Mustafa Düzen tarafından karşılanan heyet, yüzyılın felaketinin yaşandığı kentte yaraların sarılması konusunda yapılan çalışmalar, yapılması gerekenler hakkında bilgiler aldı.

Bilgisayar Sınıfının Açılışı Yapıldı

Kaymakamlıkta buluşmanın ardından heyet hep birlikte İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesine geçti. Burada Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan bilgisayar sınıfının açılışı yapılırken, okul bahçesinde düzenlenen törende ayrıca yine Üsküdar Belediyesi tarafından etli pilav ve ayran dağıtımı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan buradaki törende kısa bir açılış konuşması yapan Okul Müdürü Seher Akyazıcı, yaşanan felaketin ilk gününden beri İskenderun’a desteğini esirgemeyen, okullarında bilgisayar sınıfının yapımını da üstlenen Üsküdar Belediyesine teşekkür ederek sözü Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e bıraktı.

İskenderun’a atanmadan önce Üsküdar Kaymakamlığı görevini yürüten İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile birlikte başarılı çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Başkan Türkmen; “Seferberlik halinde zorda olanların yanında oluruz. Depremin ilk saatlerinde kurduğumuz irtibatla İskenderun’a geldik, o gündür bu gündür buradayız, İskenderun Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi arasında ‘Kardeş Belediye’ protokolünü imzaladık. İskenderun’un tüm mahallelerinde, köylerinde, sokaklarında, caddelerinde vatandaşlarımızın yanında olmaya özen gösterdik.

Bu okulun bizim için ayrı bir önemi var. İlk günden bu okul bize kapısını açtı, burayı lojistik merkeze dönüştürdük, sınıfları yatakhaneye çevirdik, bahçeyi iş makineleri, kamyonlarla doldurup, İskenderunlu hemşerilerimizin hizmetine sunduk, 4 ay bu okul arkadaşlarımıza ev sahipliği yaptı. Depremin ilk gününden itibaren tüm imkânlarımızla yardımcı olmaya özen gösterdik. Bu bir lütuf değil en önemli vazifemizdi” diye konuştu.

Üsküdar Belediyesi, Koç Holding ve Fenerbahçe Kulübüne Teşekkür

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, yaşanan felaketin ilk gününden bu yana, kent halkının yanında olan Üsküdar Belediyesi, Koç Holding ve Fenerbahçe Kulübüne teşekkürlerini iletti.

Gelen yardım ve desteklerden ötürü minnettar olduklarını kaydeden İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek; “Vefayı teslim etmek adına güzel bir birliktelik var. Depremin ilk saatlerinde İskenderun’da ne yapabiliriz derken Üsküdar Belediye Başkanı arayarak ‘geliyoruz’ dedi. Hepimiz adına kendisine ve tüm ekibine teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Yemek yaptılar, erzak dağıttılar her türlü hizmette bulundular.

Fenerbahçe camiasından Ali Koç da ilk günden yanımızdaydı. 300 haneye ev sahipliği yapan, tüm unsurlarıyla, her şeyiyle düşünülerek kurulmuş olan Koç Konteyner Kentte, her türlü destekle yanımızda olan Koç Holdinge, Fenerbahçe kulübüne ve Ali Koç’a çok teşekkür ediyoruz.

Öte yandan Spor Bakanlığımız da yurtlarını açtı, yemek yaptı, Üsküdar Konteyner Kentte halı saha yaptılar, onlara da teşekkürlerimizi arz ediyoruz” şeklinde konuştu.

Koç ve Eminoğlu’ndan Öğrencilere Nasihat

 

 

Alkışlar arasında kısa bir konuşma yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, gençlere tavsiyede bulunarak; “Dostluklarınızı taraftarlık üzerinden kurmamanızı tavsiye ederim. Şansınız bol olsun” dedi.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu da, konuşmasında zor günlerin birliktelikle aşılabileceğine vurgu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Bilgisayar Sınıfının açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca, Üsküdar Belediyesi tarafından üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine ‘online dersane’ niteliğinde, içerisinde kullanıcı adı ve şifre bulunan kartlar dağıtıldı. Öğrenciler Ali Koç ile fotoğraf çekilmek ve imza almak için birbirleriyle yarıştılar.

Daha sonra Üsküdar Belediyesi’nin Konteyner kentine geçildi. Depremzede vatandaşlarla bir araya gelen ve karşılıklı sohbet eden heyet, konteyner kentteki sorunları da dinlediler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

 

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here