Obezite Hastaları Kahvaltıda Bir Araya Geldi

0
106

obezite kahvaltısı1Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, mide küçültme ameliyatı yaptığı hastalarıyla, Divan Cafe’de düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Op. Dr. Cavit Göktaş’ın yanı sıra; Genel Cerrah Op. Dr. Recep Aydın, Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak’ın katıldığı etkinlikte obezite hastaları, kendilerine özel hazırlanan kahvaltı eşliğinde uzun süre sohbet etti.

“30. Ameliyatımızı Başarıyla Gerçekleştirdik”

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Op. Dr. Cavit Göktaş, obezitenin çağın en önemli hastalıklarından biri olduğunu belirterek; “Obezite hastalığı; sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli bir sorunu haline gelmiştir. Obezite de ameliyat önemli, fakat ameliyat sonrası kilo almamak için, sonraki süreçte kazanılan diyet disiplinini devam ettirmek gerekmektedir. Çünkü morbid obezite de, ameliyattan iki yıl sonra hastaların beşte biri tekrar kilo alabilmektedir. Bizler, ideal kilonuza sahip olmanız için, ekibimizle birlikte size yardımcı olmaya çalıştık. İskenderun’da bir yıllık süre zarfında ortalama 30 tüp mide ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Ameliyatlarda deneyim arttığı için, ölüm riski en aza inmiştir. Bir yıl içinde yapmış olduğumuz operasyonlarda ve sonrasında hiçbir hastamızı kaybetmedik. Bu ekibimizin başarısıdır. Bundan sonra da aynı başarı ve ciddiyetle, ekip anlayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“Ameliyat Sonrası Beslenme Süreci Önemli”

Etkinlikte obezite hastalarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Genel Cerrah Op. Dr. Recep Aydın; “Başta Cavit Bey olmak üzere; ameliyathane ekibi olsun, beslenme ve diyet uzmanımız olsun, bu başarı, tüm ekibin başarısıdır. Obezite hastalarımızda kısa sürede büyük değişiklikler yaşanmıştır. Bu bizi çok mutlu etmiştir. Bu süreç sonrasının, daha güzel olacağını ümit ediyoruz” dedi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak da, obezite ameliyatından sonraki beslenme sürecinin öneminden bahsederek; “Ameliyat sonrası yaklaşık altı hafta görüştük, aylık takipler yaptık, yeniden beslenme alışkanlıkları kazandık. En önemlisi fiziksel aktiviteyi hayatımıza kattık. Birçok olumsuz alışkanlıktan vazgeçtik. Bunların hepsi çok önemli artılar. Yakın zamanlarda daha güzel sonuçlarla karşılaşacağız” dedi.

obezite kahvaltısı2

“Ameliyat Sonrası Hayata Tutundum”

Birçok diyetisyene gitmesine rağmen kilo veremediğini, geçirdiği obezite ameliyatı sonrası kilo kaybı yaşadığını konuşmasında belirten Burak Kara; “Ameliyat olalı yaklaşık 11 ay oldu. İnsanların bana önceki verdikleri tepkilerle sonraki tepkileri arasında büyük farklar var. Hatta son halimi tanımayanlar bile var. Yeme alışkanlığım olsun, hayatım olsun birçok değişiklik yaşadım. Bundan sonra da daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

“Yeniden Doğmuş Gibiyim”

Ameliyattan kısa süre sonra hayatında birçok sağlık probleminin ortadan kalktığını söyleyen Yusuf Kaklık; “Sanki yeniden doğmuş gibiyim. 20 günde 35 kilo verdim. Rahat yürüyebiliyor ve nefes alabiliyorum. Önceden yüksek tansiyonum vardı, uyku apnem vardı. Ama şuan hiçbir sıkıntım yok. Doktorumuza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımla Oyun Oynayabiliyorum”

Çocuklarıyla daha rahat vakit geçirebilmek için tüp mide ameliyatı olduğunu söyleyen Oğuzhan Çekiç ise; “Dokuz ay önce ameliyat olmuştum. Ameliyattan sonra çocuklarımla daha rahat vakit geçiriyor ve oyun oynayabiliyorum. Bunu geçen yıl yapamıyordum. Ameliyattan önce yürüyemezken, şimdi çocuklarımla birlikte yürümek için bahaneler üretiyorum.  Doktoruma ve sağlık ekibine bana bu mutluluğu yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Hayatım Tamamen Değişti”

Yıllardır kilo problemi yaşayan Seyran Makan, ameliyat sonrası kolaylıkla kilo vermeye başladığını ve hayatının tamamen değiştiğini ifade ederek; “Ameliyat olduktan sonra Doktorum Cavit Bey ve Diyetisyenim Eray Bey’le birlikte benim için güzel bir süreç başladı. Ameliyattan sonra yataktan artık daha rahat kalkabiliyor ve nefes alabiliyorum” açıklamasında bulundu.

Ameliyattan birkaç ay sonra sağlıklı bir şekilde çocuklarıyla vakit geçirebildiğini ifade eden Nuriye Günaydın da; “Altı ay önce ameliyat oldum. Huzurluyum, mutluyum. Rahat nefes oluyorum. Önceden arabaya binmekte dahi zorluk yaşıyordum, fakat şimdi arabaya kolayca bine-biliyorum. Bastonla yürüyordum, şuan bastona ihtiyaç duymuyor, rahatça gezebiliyorum” dedi.

Kahvaltı etkinliği, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here