Noksel Osmaniye’ye Ortaokul Kazandırıyor

0
234

Osmaniye’de yapılacak olan 24 derslikli Noksel Cumhuriyet Ortaokulu’nun temeli törenle atıldı. Ahmet Yesevi Mahallesine yapılacak olan okulun temel atma törenine, Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Noksel Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Salim Erol Akkoyunlu ile birlikte kurum müdürleri, bazı oda başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende konuşan Noksel Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Salim Erol Akkoyunlu, temel atma töreninin, Ulu Önder Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 88. Yıldönümünde yapılmasından gurur ve mutluluk duyduğunu kaydederek; “25 yıl önce Noksel Çelik Boru Sanayi kurulduğunda, İskenderun’da 1 fabrikamız vardı. Sonra Hendek’te 2 fabrika kurduk ve daha sonra da İspanya’da 1 fabrikamızı faaliyete geçirdik. İnşallah beşinci fabrikamızı Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde kuracağız. En büyük gururumuz ise çalışan sayımızın 1000’e ulaşmış olmasıdır” dedi.

Şirketlerinin hayır işleri yaparken eğitimi ön planda tuttuğunu da kaydeden Akkoyunlu; “En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bugün temelini atacağımız Noksel Cumhuriyet Ortaokulumuz gelecek yıl Osmaniyeli çocuklarımıza eğitim verecektir. Burada yetişecek çocuklarımızın vatanımıza, milletimize hayırlı bireyler olmasını diliyorum” diye konuştu.

Atatürk’ün de eğitime çok önem verdiğini vurgulayan Vali Cerrah ise; “Atatürk ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyerek eğitime verdiği önemi göstermiştir. Ayrıca dinimiz de eğitime çok önem vermiş, ‘Oku!’ emriyle bu dile getirilmiştir” şeklinde konuştu. Vali Cerrah göreve başladığı günden bu yana eğitim yatırımlarına çok önem verdiğini ve ilde eğitim seferberliği başlattıklarını da kaydetti. Cerrah, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinden yer talep eden yatırımcılara, Osmaniye’nin okul ihtiyacından söz ettiklerinde, yatırımcıların okul yapabileceklerini ve hayırseverler tarafından yaptırılan okulların temellerinin bu şekilde atıldığını ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here