Noel Yarın Kutlanacak

0
299

noel bayramı325 Aralık 2014 Perşembe günü Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım ve Vakıf Yönetimi, saat 11.00-13.00 saatleri arasında kilise salonunda bayram tebriklerini kabul edecek.

Tüm dünya ülkelerindeki Hıristiyanlar Noel’i kutlamaya hazırlanırken, kentimizde bulunan kiliselerde de ‘Noel Bayramı’ hazırlıkları tamamlandı.

Hıristiyan Âleminin büyük iki dini bayramından biri olan Noel için İskenderun Katolik Kilisesinde günlerdir süren hazırlıklar sona erdi. Kilise rahiplerinin kilise içerisinde kurdukları mağara, İsa Mesih’in doğumunu temsil ederken, iki büyük çam ağacı da süslenerek Noel Bayramının coşkusu kilise içerisinde yaşatıldı.

Katolik Kilisesinde Mini Konser

Geçtiğimiz Pazar günü İskenderun Katolik Kilisesi Başrahibi Maximilian Veres tarafından gerçekleştirilen Noel’e hazırlık ayininde cemaat Noel coşkusunu yaşamaya başladı. Ayin sonunda kilise içerisinde verilen klasik müzik konseri de büyük beğeni topladı. Noel kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen mini konseri, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de dinledi.

Valentin Trofimov’un fagot, Melise Okan ve Alparslan Eren’in flütleri ile icra ettikleri klasik müzik eserlerinin yer aldığı mini konser dinleyenlerden tam not aldı.

Konser sonrası kısa bir konuşma yapan Kilise Başrahibi Maximilian Veres, dünyanın içerisinde bulunduğu savaş ortamından kurtularak tüm dünya genelinde barışın hakim olmasını temenni etti ve bunun için herkesin dua etmesini istedi. Peder Veres, Noel ayinin 24 Aralık Çarşamba gecesi saat 23.30’da yapılacağını da sözlerine ekledi.

noel bayramı4

Kiliseler Bayrama Hazır…

İskenderun’daki Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi de Noel hazırlıklarını tamamladı. Ortodoks Cemaatinin gençleri, Kilisenin için de ve kilise salonunda iki büyük çam ağacı süsleyerek, bayram hazırlıklarına renk kattı. Ortodoks Kilisesindeki bayram ayini yarın saat 18.00’da başlayacak.

25 Aralık 2014 Perşembe günü de, Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım ve Vakıf Yönetimi, saat 11.00-13.00 saatleri arasında kilise salonunda bayram tebriklerini kabul edecek.

Öte yandan yine kentimizde faaliyet gösteren Rum Katolik Kilisesinde de bir dizi hazırlıklar gerçekleştirildi. Çam ağacı süslemelerinin yanı sıra İsa Mesih’in doğumunu simgeleyen mağara da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Rum Katolik Kilisesinde ayrıca çocukların oynayacağı bir piyesle İsa Mesih’in doğumu sahnelenecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here