Nilgün, Kütüphanesiyle Yaşayacak

0
554

Kentimizin tanınmış avukatlarından Avukat Osman Taşçı, genç yaşta kaybettiği eşinin ismini ölümsüzleştirmek için hayırlı bir işe vesile oldu.

İskenderun Lisesinde bir sınıf Avukat Osman Taşçı’nın geçtiğimiz haftalarda 32 yaşında vefat eden eşi Nilgün Taşçı’nın ismiyle kütüphane olarak tahsis edildi.

Okul yöneticilerinin de desteğiyle böyle bir adım atmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Avukat Taşçı; “İskenderun Lisesinin bir sınıfı vefat eden eşim Nilgün adına kütüphane olarak tahsis edildi. Kütüphane kapısı kendisine ait kitap mührüne göre tasarlandı. Kütüphanenin içi de yeniden dizayn edilerek ve yeni kitaplar konularak öğrencilere en iyi şekilde sunulacaktır. Öncelikle, bu projeye öncülük eden İskenderun Lisesi Müdür Yardımcısı kuzenim Seher Akyazıcı, Müzik Öğretmeni Yeşim Özçelik ve İskenderun Lisesi Müdürü Ahmet Okan Geyikçigil’e teşekkür ederim.

Kütüphaneye #senyenersin grubundaki arkadaşlarımızla birlikte kitaplar toplanacak olup bu kütüphaneye hatıra bırakmak isteyen tüm dostlarımız Milli Eğitim mevzuatına uygun kitaplarını bana ya da İskenderun Lisesi’ne ulaştırabilirler. 

Bu kütüphane ile Nilgün yıllar sonra da hatırlanacak ve ekonomik durumu olmayan öğrenciler istedikleri kitapları okuyabileceklerdir. Umarım bu projenin sonunda çok güzel bir kütüphane ortaya çıkar ve Nilgün’ün adını yaşatmak adına güzel işler yapmış oluruz. Şimdi çalışma ve kitap toplama zamanı. Haydi dostlar siz de bizimle birlikte olun” diyerek tüm kitapseverlerden destek istedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here