‘Neyzen’ ve ‘Uçan Şemsiye’ Adlı Oyunlar Sahnelendi

0
256

bld-tiyatro1İskenderun Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından ‘Uçan Şemsiye’ ve ‘Neyzen’ adlı tiyatro oyunları sahnelendi. İskenderun Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen tiyatro etkinliği, Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi.

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Uçan Şemsiye adlı tiyatro oyununu minik öğrencilerle ve öğretmenlerle birlikte izledi.

Belediye Kültür Sarayı’nı dolduran öğrencilere “Çocuklar aranızda daha önce tiyatro oyunu izleyen var mı? Tiyatroyu seviyor musunuz?” diye seslenen Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, öğrencilerden “evet” yanıtı alması üzerine, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu çok güzel tiyatro oyununu Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları sizler için sahneliyor. Birazdan ‘Uçan Şemsiye’ adlı oyunu izleyeceksiniz ama dikkatle izleyin çocuklar. Tiyatro hayatın kendisidir. Siz de birer sanatçı olacaksınız, belki de yarın içinizden tiyatro sanatçıları, ustaları yetişecek. İyi seyirler.”

bld-tiyatro2

Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Ali Akyol, tiyatro etkinliğine desteğinden dolayı Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e teşekkür etti. Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı ‘Uçan Şemsiye’ adlı tiyatro oyununu, okul öncesi ve ilkokul öğrencileri büyük ilgiyle izledi.

Ümit Denizer’in yazdığı, Yaşar Gündem’in yönettiği Uçan Şemsiye adlı tiyatro oyunu; Devol ve oyunun diğer kahramanları arasında geçen çevre mücadelesini anlatıyor. Oyunda, çocukların yaşadığı yerlere ve oyun alanlarına çöpler atan Devol’u oyunun diğer kahramanları çevreyi kirletmemesi için ikna etmeye çalışıyor. Oyun; çocuklara yaşadığımız doğayı ve çevreyi kirletmemek ve korumak üzerine anlamlı mesajlar içeriyor.

Samsun Sanat Tiyatrosu Oyuncuları tarafından yetişkinler için de aynı gün Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı, Mehmet Esatoğlu’nun yönettiği ‘Neyzen’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here