“Nefes Bebek’e Destek İçin Sergimize Bekliyoruz”

0
141

Resim sanatçısı Sibel Çakar, gönüllü sanatçı arkadaşlarıyla birlikte SMA Hastası Nefes Bebek’in tedavisine destek amacıyla sergi açtıklarını İskenderun’da açılan bu sergiye, destek vermeleri için herkesi beklediklerini kaydetti.

Pandemi öncesinde Samandağ’da yapacağı sergiyi ertelediklerini hatırlatan Çakar, SMA hastalığıyla tanıştıktan sonra sergiyi farklı şekilde yapmayı planladığını kaydetti.

Sosyal medya üzerinden, SMA hastası Nefes Bebeğe destek amacıyla sergi açacağını ve destek vermek isteyenleri beklediğini duyuran, bütün sanat dallarını davet eden Çakar, çok güzel dönüşler aldıklarını kaydetti.

49 sanatçı arkadaşıyla birlikte, yağlı boya tablo, kitap, heykel, seramik ve çeşitli el işlerinin sergilendiği ilk sergiyi Samandağ’da açtıklarını aktaran Çakar, burada 6 tablo ve farklı sanat eserleri sattıklarını söyledi.

Samandağ’ın ardından İskenderun’da sergi açtıklarını söyleyen Çakar, serginin 27 Aralık’a kadar Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonunda gezilebileceğini kaydetti ve tüm İskenderun Halkını Nefes Bebeğe destek olmaya davet etti.

Elde edilen gelirin, Nefes Bebeğin tedavisine aktarıldığını ifade eden Çakar, bundan sonra da tüm SMA hastası çocuklar için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Çakar; “Umarım bir katkımız olur. Sergideki tüm ürünleri en üst fiyattan satabilsek bile tedavi için çorbada tuz bile olmayacağını bildiğimiz için devlet babaya seslenmek istedik. SMA hastaları için Türkiye’de tedavi merkezleri kurulması için uğraşıyoruz. Amacımız artık bu” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here