Necmi Özdemir’den, İskenderun Gazetesine Ziyaret

0
21

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Necmi Özdemir’den, İskenderun Gazetesine Ziyaret

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Necmi Özdemir, İskenderun’da gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret çerçevesinde İskenderun Gazetemizin idarehanesini de ziyaret etti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ile görüşen ve bir süre sohbet eden Özdemir, tarihi baskı makinelerini de hayretle izledi. Gazetenin tarihi ve İskenderun matbaasının tarihsel gelişimi hakkında sorularına cevap alan Özdemir, önlük giyerek tarihi el pedalının önünde de poz verdi.

Gazete idarehanesi ile matbaa tesisimizi ziyareti ile ilgili sosyal medyasından paylaşım yapan Özdemir; 150 yıl önce; KİRKOR Efendi tarafından ‘EL EMEĞİ’ ile döküm olarak üretilen baskı makinesinde, 1947 yılında Suphi Levent tarafından kurulan ve 1976 yılından bu yana da Rızkullah Terbiyeli’nin yönetiminde basılmaya devam  eden ‘İSKENDERUN GAZETESİ’nin bu anlamlı yayınına tanıklık ettik” ifadelerini kullandı.

Ziyaretinden dolayı Özdemir’e teşekkür eden Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli de Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Necmi Özdemir’e nazik ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, başarılar diledi. Özdemir’e bu ziyaretinde Demokrat Parti İskenderun İlçe Başkanı Bilal Karaosman da eşlik etti.

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Necmi Özdemir, İskenderun’da gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Kaymakamlık başta olmak üzere Siyasi Parti başkanlıkları, İSTE, İTSO, Dernekler, Mahalle Muhtarları, İskenderunspor yönetimi, Okul İdareleri, kurumlar ve bazı esnafa 100. yıl anısına Atatürk Fotoğrafı takdim etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here