“Ne Söz Verdiysek Yapacağız!”

0
35

Vekil Özel ve Başkan Tosyalı, Basın Mensupları ile İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi…
“Ne Söz Verdiysek Yapacağız!”

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Ak Parti İlçe Başkanı Abdülkerim Güven’in de hazır bulunduğu buluşmaya, gazeteci cemiyetlerinin başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve basın emekçileri katılım gösterdi.

Şehrimizde devam eden, planlanan yatırımlar ve güncel siyasi gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunulan yemekli programda, kısa bir açılış konuşması yapan Ak Parti İlçe Başkanı Abdülkerim Güveni basın mensuplarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Gazeteci cemiyet başkanlarının da konuşmalarının ardından söz alan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, göreve geldikleri gündem bu yana yaptıkları çalışmaları slayt eşliğinde anlattı. Şehrin kanayan yarası haline gelen Feyezan Kanalının yapım ihalesinin 13 Ocak’ta yapılacağını da söyleyen Tosyalı, ihalesi tamamlanmış takibi yapılan işleri de sıraladı. Başkan Tosyalı, yaptıkları her işte Milletvekili Abdülkadir Özel’in katkısı olduğunu da sözlerine ekleyerek, kendisine teşekkür etti.

Bilimsel Verilerle Yol Alıyoruz

Basın mensuplarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, yapılacak tüm hizmetlerde bilimsel verilerle yol aldıklarının altını çizdi. Bilimsel ve gerçekçi verilere dayanarak ilerledikleri için projelerde gecikme yaşanabildiğini de kaydeden Vekil Özel; “Amanos Tüneli Projesine raylı sistem dahil edildi. Tüplerin çıkış noktası da Karayılan olacak. Tünel ve Belen Otoban yolunun devamında bilimsel sonuçlarla yol almak isteyen ekipler zaten çalışıyor. Hatta dronlar ile arazilerin röntgeni çekiliyor. Maliyeti 25 milyar lira! Ne söz verdiysek yapacağız. Biz siyaseti ‘hayır’da yarış işi olarak görüyoruz” dedi.

İskenderun’da yapılması planlanan, yapılacak hizmetler hakkında da konuşan Vekil Özel; “İskenderun’un çok güzel bir sahili var ancak master kentsel tasarım planı lazım. Bu körfez yüzülecek kadar temiz bir körfez, yüzme alanları oluşturulabilir. Şehirler sembolleriyle yaşarlar. Bu kadar güzel bir sahilimiz varken, bence şehrin siluetini besleyecek simge sahilde olmalı.

Öte yandan İskenderun Lisesi’nin tarihi binasını restore edeceğiz. Bununla da kalmayıp, tarihi dokuya uygun iki katlı yeterli derslik sayısında bir bina daha yapıp, beton yığını olan binayı yıkacağız. Tüm çalışmalar tamamlandığında, İskenderun Lisesi, herkesin önünde durup fotoğraf çektirmek isteyeceği güzel bir mimariye kavuşmuş olacak.

Pek çok tartışmaya neden olan stadın yıkılmasını biz istemedik, bilim öyle olmasını öngördü. Mevcut yer zemin etütleri uygun görünmüyordu. Yapılan, yapılacak işler bilimsel temeller üzerine oturduğu için uzun sürüyor. Şunu da söylemek istiyorum. Olimpik stat hayalimizden vazgeçmiş değiliz. Şehrimiz için en iyisini koparmanın gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Yerinde dönüşüm, tapu ve imar problemlerinin çözümü, yeni sanayi sitesinin yeri ve projesi hakkında da bilgiler aktaran Vekil Özel, peyder pey çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Büyükşehir Yönetimine Eleştiri…

Hatay’da toplanan verginin 25 milyar lira olduğunu, giderin ise 9 milyara tekabül ettiğini ifade eden Milletvekili Özel; “Hatay 2021 yılında 24 milyar 29 milyon 659 bin TL vergi tahsilâtına sahiptir. Bunun 12 milyar 981 milyon 274 bin TL’lik kısmı Uluslararası Ticaret ve muamelelerden alınan vergilerdir. Hatay’da tahsil edilen Gelir Vergisi 1 milyar 524 milyon 190 bin TL. Kurumlar Vergisi 4 milyar 564 milyon 389 bin TL. Mülkiyet üzerinden alınan vergilerde tahsilât (veraset intikal, motorlu taşıtlar, konut) 308 milyon 922 bin TL. Tahsil edilen KDV 3 milyar 343 milyon 659 bin TL. Tahsil edilen ÖTV 566 milyon 630 bin TL. Tahsil edilen faizler, paylar ve cezalar 713 milyon 487 bin TL” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye yönetimini de eleştiren Vekil Özel; “30 büyükşehir belediyesi içinde toplam harcamaları içerisinde ürettiği bütçesi içindeki öz kaynağı en az olan belediye Hatay Büyükşehir Belediyesi. Geçen sene harcadığı her 100 liranın 93 lirası Ankara’dan geliyordu. Bu sene o oran 95,4 oldu. Bütçeyi okuduk, peki nerede yatırım?” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here