Nazmi Ceylan; “İskenderun’da Depremin İzleri Silinmeli”

0
24

İyi Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Nazmi Ceylan, Mar-Der ve Öz Çelik İş Yönetimlerini Ziyaret Etti…
“İskenderun’da Depremin İzleri Silinmeli”

İyi Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Nazmi Ceylan Hatay Dernekler Platformuna bağlı Dernek Yöneticilerine misafir oldu.

Birecikliler Derneği Başkanı Bülent Şekerlisoy, Siirt Batmanlılar Derneği Başkanı Yaşar Araç, Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetiminden Mehmet Çağlar, Tüketici Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sevilay Yıldırım, Çiçekçiler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Demirci, Marder Başkanı Salih Bayar ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda kentin geleceği adına fikir alışverişinde bulunuldu.

İyi Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Nazmi Ceylan bir çok projelerinin olduğunu, göz boyama yaparak abartılı projelerle insanları kandırmanın manası olmadığını dile getirirken; “Bizler bir yılı aşkın süredir depremin izlerinin silinmesini bekliyoruz. Ne yazık ki hala yaşadığımız depremin kalıntılarını görmek psikolojimizi alt üst ediyor. Acı dolu vatandaşlarımızın gözlerinin önündeki bu görüntüleri makama geldiğimiz ilk anda silmeye başlayacağız. Sonra sizler gibi kentin yararına fikir yürüten değerli STK’lar ile neler yapmalıyız beraber karar vereceğiz” dedi.

“STK’lar Kentimizin Üst Aklıdır”

Başkan Adayı Ceylan; “STK’lar sadece seçimden seçime gidilen adresler değildir. Özellikle bizlere hizmet noktasında en faydalı fikir verecek gönüllü hizmet kuruluşlarıdır. Bu sebeple her zaman istişare halinde olacağız. Söz veriyorum kapımız her zaman açıktı açık olmaya devam edecektir. Ne tavrımız değişecek ne de telefonumuz!” açıklamasında bulundu.

MAR-DER Başkanı Salih Bayar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken; “Bizleri dikkate alacağınıza şüphemiz yok, tanıdığımız, sevdiğimiz bu memlekete faydalı olmuş bir insansınız. İskenderun’u daha ileriye taşımak için üstümüze düşen ne varsa sizlerle yapmaya hazırız” ifadelerini kullanarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özçelik-İş Sendikasından Samimi Karşılama

İyi Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Nazmi Ceylan daha sonra  Özçelik-İş Sendikası Başkanı Mehmet Güngör ve Yönetimini ziyaret etti.

Belediye-Sendika ilişkisinin önemine değinen Ceylan; “Bölgemizde büyük fabrikalar ve binlerce işçi çalışanımız var. Bu sebeple Sendikalaşmak, işçi hakkını savunmanın en temel yoludur. Bir çok fabrikalarda ücret iyileştirmelerinizle ilgili başarılarınızın duyuyor, teşekkür ediyoruz” Açıklamasında bulundu.

Özçelik-İş Sendikası Başkanı Mehmet Güngör de; “İskenderun Demir Çelik alanında dünyaya damga vuran şehrimiz, mutlaka buraya Demir Çelik Müzesi yapılmalıdır. Ayrıca sendika oranlarının yükseltilmesi gerekmektedir. Her işçi aynı şartlarda çalışmamaktadır. Klima altında duran ile ağır ateş karşısında çalışan işçi eşit değildir. Bu sebeple asgari ücret buna göre belirlenmelidir” açıklamasında bulundu.

“Psikoterapi Hizmeti Gerekiyor”

Depremden dolayı sadece binaların hasar almadığını, insanların da psikolojik olarak ağır hasar aldığına dikkat çeken İyi Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Nazmi Ceylan; “Yıkılan sadece binalar değil, yuvalar, hayatlar ve psikolojiler de yıkıldı. Maalesef bunları onarmakta ağır kalındığını hepimiz görüyoruz. Belediye olarak bu izleri sileceğiz. Özellikle psikolojik olarak ücretsiz destek çıkacağız. Bu kentin insanına, işçisine, haklarına ve mutluluğuna sahip çıkacağız” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here