Nardüzü Halkı Karaağaç’a Bağlanmak İstiyor

0
108

Belediye Başkanı Mehmet Yolcu ile birlikte Nardüzü halkının Karaağaç’a bağlanmak için gerçekleştirmiş oldukları girişimler sonucunda, geçtiğimiz hafta sonu konu ile ilgili bir referandum gerçekleştirildi. Referandumda 1663 evet oyu çıkarken, 81 hayır oyu çıktı. Başkan Yolcu, birleşmeyi gerçekleştirip Karaağaç’ın ilçe olması içinde mücadele vereceklerini belirtti.

Büyükşehir projesi ortaya atıldığı andan itibaren Karaağaç’la birleşip Karaağaç’ı ilçe yapma çabası içerisine giren Nardüzü Belediye Başkanı Yolcu ve halkı, ilçe olma kriterlerini elde etmeye bir adım daha yaklaştı. Birleşme için gerekli yasal girişimlerin gerçekleştirilmesinin ardından geçtiğimiz hafta sonu belde de referandum gerçekleştirildi. Büyük katılımın gösterildiği referandumda, 1663 kişi birleşmeden yana evet oyu verirken, 81 kişi de hayır oyu kullandı.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Yolcu; “Burada halkın özgür iradesi ile alınan karar, ilçe seçim kurulu tarafından valiliğe, oradan da İçişleri bakanlığına sunulacak. Temennimiz halkın iradesinin yerine getirilmesidir. Birleşmenin gerçekleşmesinin ardından ilçe olmak için mevcut kriterleri elde etmiş olacak olan Karaağaç’ın da ilçe olması için mücadele edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here