Mutlu; “Dört Belediye Başkan Yardımcısı Neden 2. Maaşı Alıyor?”

0
88

Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısında Gündem Yoğundu!

İskenderun Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 4 Ocak 2022 Salı günü Belediye Meclis Salonunda, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanan meclis gündemi oldukça yoğundu.

Yeni yıl ile ilgili iyi dileklerin dile getirildiği meclis toplantısında ilk olarak gündem dışı konuşmalar yapıldı.

Mete Aslan Bulvarında bulunan 3 M Garden ile ilgili kiraya verildiği hakkında duyum aldıklarını ifade eden CHP Grup Başkan Vekili Murat Kayış’a cevaben konuşan Belediye Başkanı fatih Tosyalı, böyle bir kiralamanın söz konusu olmadığını söyledi.

Daha sonra konuşan CHP’li Meclis Üyesi Ali Mutlu da, önceki meclis toplantılarında Aslantaş Barajından su verilmesinin sebebini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın ağzından açıkladığını hatırlatarak; “28 Aralık’ta ulusal ve yerel basında yayınlanan bir haber vardı. Haberde, Aslantaş Barajında balık ölümlerinin fotoğrafları kamuoyuyla paylaşıldı. Demek ki Aslantaş barajındaki su içilecek durumda değil. Bu da Büyükşehir Belediye Başkanımızın haklılığını kanıtlamış oldu. Suyun neden İskenderun halkına verilmediğini bir kez daha anlamış olduk. Alınan su örneklerinin Hatay İl Kontrol Laboratuarına gönderildiğini, ölen balıklardan alınan numunelerin ise Veteriner Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildiğini kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” dedi.

11 Kasım tarihinde gerçekleştirilen mecliste bir soru önergesi verdiğini, önergesinde; ‘Belediyemizde belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunan arkadaşlarımızdan kaç tanesi belediye meclisinin belirlediği maaş dışında, ‘huzur hakkı’ adı altında bir maaş alıyor?’ diye bir soru sorduğunu ve aldığı 3 sayfalık cevapta, kendi sorusuyla ilgili herhangi bir yanıt verilmediğini dile getiren Ali Mutlu, sorusunu sözlü olarak yineledi. Mutlu, dört başkan yardımcısının 2. maaş aldığını bildiklerini ancak bunun belediye yönetiminin de, kabul edip dile getirmesini istediklerini kaydetti.

Aslantaj Barajı ile ilgili söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Muharrem Dingil de, “İsrail bugün deniz suyunu bir şekilde kullanıyor, bunlar bahane” dedi.

Belediye Başkanı fatih Tosyalı da Aslantaş Barajı ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında; “Vali Beyin Başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıda, CHP Milletvekilleri, Cumhur İttifakının Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, DSİ Yetkilisi yani tüm ilgililerin hepsi vardı. Oranın hayata geçirilmesi konusunda bir mutabakat sağlandı ama bugün geldiğimiz noktada su hala yok. Yapılması gereken yöntem konusunda mutabakat sağlandı ama bugün İskenderun’a su verilmedi, kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

Dolgu alanları hakkında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Fatin Bereketoğlu, Atakaş ve Tosyalı Şirketlerinin dolgu alanı taleplerinin hemen oylandığını ancak Yazıcı ve Ekinciler Şirketlerinin taleplerinin ise, Kasım ayı öncesinde meclise gelmesine rağmen hala komisyon raporunda yer almamasını eleştirdi.

CHP Grubu olarak çevresel yönden bu tür dolgu alanlarına karşı olduklarını da hatırlatan Bereketoğlu; “Siz istihdam yönünden bakıyorsunuz. Peki bu Atakaş ve Tosyalı olduğunda istihdam oluyor da, diğer firmalar böyle bir dolgu alanı için müracaat ettiğinde aylarca neden bekletiliyor?” diye sordu.

Başkan Tosyalı, komisyon kararlarına saygı duyduklarını, mevzuata dikkat ederek, yatırımcının önünün açılması, istihdama katkı sağlanması gerektiğini söyledi.

Ak Partili Meclis Üyesi Erdem Ünlü Çetinkaya da, dolgu alanları ile ilgili olarak, keyfi bir davranışın söz konusu olmadığını, imar komisyonunun gerekli araştırmaları yaptıktan sonra rapor hazırladığını söyledi.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Meclisin ilk dört maddesi komisyon raporları hazır olmadığı için ertelenirken, gündemin beşinci maddesi olan ‘Şevre mıntıkası 960 ada 2-3 parselin doğusunda kalan park alanının bir kısmının trafo alanına dönüştürülmesine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ ile 6 maddesi olan ‘2. mıntıka 1746 nolu parselin bir kısmı konut, bir kısmı da sağlık tesis alanı olarak planlanan alanın tamamının sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi ve yapı yaklaşma mesafelerinin yeniden düzenlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ oylanarak kabul edildi.

Gündemin 7., 8. ve 9. maddeleri imar komisyonuna, 11. maddesi plan bütçe komisyonuna sevk edilirken 10. madde olan ‘Akçay ve Düğünyurdu Mahallelerinde güncelleme çalışmalarında bilirkişiler olarak seçilen şahısların vefat etmesi nedeniyle kadastro ekipleriyle görev yapmak üzere yeni bilirkişilerin seçilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’ oylanarak kabul edildi.

Belediye Meclisinin 2022 Yılı içerisinde izin yapıp yapmayacağı konusunda da ‘izin yapılmaması’ yönünde oy birliğiyle karar alındı.

Yine gündem maddelerinden olan 8 adet geçici işçinin vizelerinin yenilenmesi, 32 adet sözleşmeli personelin de sözleşmelerinin yenilenerek maaşlarının belirlenmesi ile ilgili müdürlük teklifleri oy birliğiyle kabul edildi.

Yapılan meclis toplantılarının çoğuna katılmadıkları tespit edilen Meclis üyelerinden, Mehmet Ünüvar, İbrahim Yavuz ve İlhan Cengiz Gürpınar’ın, üyeliklerinin düşürülüp düşülmemesi ile ilgili müdürlük teklifleri de oylanarak, adı geçen meclis üyelerinin üyeliklerinin devamına oy birliğiyle karar verildi.

Belediye meclisinde ayrıca, müdürlükler tarafından yapılan dört adet teklif de gündeme alınarak görüşüldü. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here