Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Yeni Atamalar

0
440

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde bazı bölümlere yeni atamalar yapıldı. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Tıp Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Ali Özcan, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürlüğü’ne Doç. Dr. Nilüfer Çeşitli Korkmaz ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’ne Doç. Dr. İsmail Hakkı Karahan atandı.

Prof. Dr. Ali Özcan

21.06.1959 Trabzon Çaykara doğumlu olan Prof. Dr. Özcan GATA Askeri Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2011 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı’nda Profesörlüğe atanan Prof. Özcan aynı zamanda Mustafa Kemal Üniversitesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı’na atandı. 07 Mart 2013’te MKÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı’na atandı. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanan, ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda sunulan ve basılan birçok eseri bulunan Prof. Özcan, ayrıca çeşitli projelerde eğitici, yardımcı araştırmacı ve proje yöneticisi olarak görev yapmıştır.

Doç. Dr. Nilüfer Çeşitli Korkmaz

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda lisans eğitimini tamamladıktan Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Programı’nda yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı.  Şubat 2013 tarihi itibari ile Mustafa Kemal Üniversitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’na görevlendirildi. 25.02.2013 tarihinde Bölüm Başkanlığı’nı ve 07.03.2013 tarihinde Yüksekokul Müdürlüğü’nü vekâleten yürütmek üzere atandı. Mesleki risk faktörleri ve kas-iskelet yaralanmaları, nörolojik hastalıklarda fizyoterapi ve rehabilitasyon, elektrofiziksel ajanlar ve uygulamaları, geriatride fizyoterapi ve rehabilitasyon, fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarında kanıta dayalı ve klinik karar verme alanlarında çok sayıda çalışma, yayın ve projeleri bulunmaktadır.

Doç. Dr. İsmail Hakkı Karahan

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Fizik öğretmenliği bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi, Fizik Anabilim dalında Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimini tamamladı. 2009 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümüne atandı. Doç. Dr. Karahan’ın Yoğun Madde Fiziği ve İnce film uygulamaları, Manyetik kayıt cihazları, şekil hafızalı alaşımlar, alaşımlama etkisi, yapay sinir ağlarının fiziğe uygulamaları alanlarında çok sayıda yayın ve projesi bulunmaktadır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here