Mustafa Çankaya; “Artık Yeter İnsanca Yaşamak İstiyoruz”

0
26

2021 Tüm Emekli-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Çankaya; “Artık Yeter İnsanca Yaşamak İstiyoruz”

2021 Tüm Emekli-Sen İskenderun Şubesi üyeleri, Sağlık Yaşam Parkı önünde bir araya gelerek, emekliler olarak taleplerini yüksek sesle dile getirdiler.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Emek Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halil İmrek, CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Mehmet Duduoğlu, Dem Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Mahmut Aydıncı, belediye meclis adayları ve ilçe yönetimi, Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, Eğitim İş İskenderun Temsilcilik Başkanı Hüseyin Ateş, İHD Şube Başkanı Coşkun Selçuk, Sosyal Haklar Derneği Temsilcisi Ahmet Yeşildağ, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Derin ve yönetimi, ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, sendika üyeleri ve emeklilerin katılım gösterdiği basın açıklaması miting havasında geçti.

Emekliler olarak kendilerine reva görülenlerin hesabını soracakları günün yaklaştığına işaret eden 2021 Tüm Emekli Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Çankaya; “Yıllardır sistematik olarak uygulanan politikalarla önce yoksulluk, sonra açlık sınırı altında bir yaşama mahkûm edilmemiz karşısında;biz emekliler bu muameleyi asla kabul etmiyoruz. İktidar sadaka verir gibi zam oranları açıklıyor. Yetmezmiş gibi hakkımız olan maaş promosyonunu lütufmuş gibi göstererek bizleri kandıracağını sanıyor. Artık bu yalanlara inanmıyoruz.bunun hesabını 31 Mart’ta sandıkta soracağız” dedi.

Ülke nüfusunun yaşlanmakta olduğunu ve bunun da emekliler ve yaşlı nüfusa yönelik politikaların önemini arttırdığını kaydeden Çankaya; “Biz emekliler satın alma gücümüzün düştüğünü bizzat yaşamımızdan biliyoruz. Gerçekten çok zorlanmaya başladık. 2002 tarihinde en düşük emekli aylığımız 257 TL iken, asgari ücret 184 TL idi. Günümüzde yani 2024 de ise en düşük emekli aylığımız 10.000 TL iken asgari ücret 17.002 TL. Hâlbuki BİSAM’a göre açlık sınırı 15.000 TL’yi aştı, yoksulluk sınırı ise 52.000 TL’ye yaklaştı.

Sadece asgari ücretle yaptığımız kıyaslama ile biz emeklilerin maaşlarının zaman içerisinde ne kadar düştüğünü ve son 1-2 yıl içerisinde de artık her şeyi kısarak, kredi kartları ile ayakta durmaya çalıştığımızı, bankaların verilerinde de görüleceği üzere kredi kartlarını da ödeyemez hale getirildik” diye konuştu.

Çankaya, emekliler olarak insanca yaşayabilecekleri taleplerini de sıraladı. Çankaya iktidardan istedikleri şeyleri madde madde sıralarken, Hatay Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adaylarından da taleplerini sıraladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here