Mursaloğlu; “Tarım Politikaları Değiştirilmeli!”

0
766

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Fatih Mursaloğlu’nun Nezaket Ziyaretleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Aday Adayı Fatih Mursaloğlu, nezaket ziyaretleri kapsamında, sırasıyla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı, HESOB 2. Başkanı Uğur Fırat, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert, Radyo Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Musa Mert ve Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz’e ziyaretlerde bulundu. Oda Başkanları ile gündem üzerine sohbet eden Mursaoğlu, tarım konusu başta olmak üzere ülke ekonomisi hakkında istişarelerde de bulundu.

Ziyaretlerinde tarım ekonomisinin üzerinde duran Mursaloğlu; “Acilen Milli Tarım politikaları uygulanmalı. Tohum Islah Merkezleri ve Devlet Üretme Çiftlikleri yeniden kurulmalı. Köylerde, köylülere ait kooperatifler olmalı. Bu kooperatifler tamamen üretici köylülere ait olmalı. Bu kooperatiflerde ziraat mühendisi ve veteriner hekim kadrosu olmalı. İllerdeki sebze hâlleri, köy kooperatiflerine ait olmalı. Ülkede, meyve, sebze ve hayvansal ürünlerin tek kaynağı olmalı” diye konuştu.

Yerli Doğal Tarım Yok Ediliyor!

Tarımda ithalat sayılarını da gözler önüne seren Mursaloğlu; “2017 Ocak-2018 Ocak dönemi ithal miktarlarına bakacak olursak… Buğday: 246 bin tondan, 821 bin tona (Buğdayın Anavatanıyız), Mısır: 48 bin tondan, 404 bin tona, Soya: 107 bin tondan, 181 bin tona, Pamuk: 51 bin tondan, 72 bin tona, Ayçiçeği: 29 bin tondan, 71 bin tona çıkmıştır.

Ülkenin yerli doğal tarımı yok ediliyor, dışarıdan tohum ithal ediliyor, halkımız ekilen bu tohumlardan çıkan ürünleri tüketmesi sonucunda diyabet, kanser, böbrek hastası oluyor, ömür boyu ilaca mahkûm oluyor. Bu sefer yurt dışından ilaç ve tıbbi malzeme alıyor” diyerek tarım politikalarını eleştirdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here