Muhtarlar Ödeneklerini ve Promosyonlarını Bekliyor!

0
9

Hatay İli Genelindeki Muhtarlar Ödeneklerini (Maaşlarını) ve Promosyonlarını Bekliyorlar

Hatay Valiliğinin Bir An Önce Harekete Geçmesi Bekleniyor

Hatay ilinde, merkez ilçe Antakya ve kalan 14 ilçedeki muhtarlar, Hatay Valiliği bünyesindeki YİKOB’un hızlı hareket etmesini istiyorlar. Muhtarlar, YİKOB yani Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın yeni anlaşılan banka Vakıfbank ile iş birliğini hızlandırıp, muhtarlar adına hesap açıp tüm hesap listesinin Vakıfbank Genel Müdürlüğü’ne aktarılmasını istiyorlar.

İddialara göre YİKOP’u ‘ödenek ve promosyonlarımız ne oldu?’ diye telefonla arayan bazı muhtarlar, ‘Vakıfbank Genel Müdürlüğünden onay bekliyoruz’ yanıtı ile karşılaşıyorlar.

Aldıkları bu yanıtlardan tatmin olmayan muhtarlar; “Basit bir işlem bu kadar sürüncemede kalamaz. Son aşamaya gelen gelişmeler için ‘Vakıfbank Genel Müdürlüğünün onayını bekliyoruz’ açıklamasını oyalama olarak görüyoruz. Promosyon rakamı 17 bin TL olarak belirlenmişken bu genel müdürlüğün onayı olmadan asla belirlenecek bir rakam değildir.

Mayıs ayının 15’nin gelmesi ile muhtar iki ödenek (iki maaş) ve üzerine 17 bin TL promosyonu bekler durumundadır. Muhtarlar olarak ödemelerimiz var, yaşam pahalı. Bizim dışımız da gelişen bir aksilik mi ya da pazarlık mı var bilemiyoruz. Ancak daha fazla oyalanmak istemiyor promosyon ve ödeneklerimizi mümkün olan en kısa sürede talep ediyoruz” diye konuştular.

Tüm bu gelişmeler sonrası Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın hızla ve ivedilikle Hatay muhtarlarının promosyon ile iki aylık ödeneklerinin ödenmesi yolunda gerekli adımları süratle atması ve muhtarların mağduriyetlerini gidermesi bekleniyor. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here