Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

0
36

İskenderun Muhtarlar Derneği önderliğinde kentimizde görev yapan muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla, Ata’nın manevi huzuruna çelenk sundu.

İskenderun Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, Mahalle Muhtarları ve basın mensupları katıldı.

Törende, İskenderun Muhtarlar Derneği tarafından Ata’mızın manevi huzuruna çelenk sunuldu. Akabinde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete intikal eden tüm aziz şehitlerimiz ile şehadete şahit olan kahraman gazilerimiz anısına bir dakika saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İskenderun Muhtarlar Derneği Temsilcisi ve Kavaklıoluk Mahallesi Muhtarı Fethi Bakır yaptığı konuşmada; Muhtarlık Kimdir sorusuna karşılık gelen açıklamalarda bulunarak, muhtarlık müessesesinin önemine değindi.

Muhtarın, devlet ile millet arasındaki önemli köprü olduğunun altını çizen Bakır; “Muhtar demokrasimizin en küçük kamu yönetimi olan, mahalle ve köylerimizde seçimle göreve getirilen 4541 sayılı, şehir ve kasabalarda, ihtiyar heyeti teşkiline dahil, kanun çerçevesinde kendisine verilmiş, kamu hizmetlerini yürüten bir kamu görevlisidir. Muhtar pratikte kamu ve özel kurumlar ile vatandaşlar arasında bir sestir. Bir el, bir temsilcidir, çözüm ortağıdır, bir danışmandır. İcra makamı görevlisidir, yerine göre bazen bir arabulucu, bazen de bilirkişidir” diye konuştu.

Bakır, ayrıca muhtarın 7/24 hizmet veren gerektiğinde tüm aile fertleriyle birlikte akla gelebilecek her konuda mesaisini mahallesi için harcayan kişi olduğunun altını çizdi.

Başkan Tosyalı’dan Muhtarlara Pasta Sürprizi!

Buradaki törenin ardından, muhtarlar, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın daveti üzerine belediye binasına geçti.

Muhtarların bu özel günün pasta keserek kutlayan Başkan Tosyalı; “Vatandaşlarımıza hizmet yolunda, yerel yönetimlerimizin ve demokrasimizin en önemli yapı taşları olan çok değerli muhtarlarımız ile Belediyemizin Brifing Salonunda bir araya geldik. Kıymetli muhtarlarımızın muhtarlar gününü pasta keserek kutlayarak kıymetli muhtarlarımıza çalışmalarında kolaylıklar diledik” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here