Müftü Taştan; “Amaç Bütün İnsanlara Hizmet!”

0
91

müftü taştan1Adıyaman Gölbaşından İskenderun Müftülüğüne atanan Mehmet Taştan, dün bir basın toplantısı düzenledi. İskenderun’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Taştan; “Ben buraya İslam toplumuna değil, tüm insanlara hizmet etmek için geldim” dedi.

İskenderun mozaiğinin farkında olduğunu söyleyen Müftü Mehmet Taştan; “Güzel kentlerden biri olan İskenderun’da da dinimizi, Allah, peygamber, vatan ve insan sevgisini en iyi şekilde anlatacağız. Burada insana yakışır hizmetler yapacağız. Çünkü hizmet çemberimizde insan vardır. İnsana saygı ve sevgi hizmeti hedefinde çalışacağız. Beraberce mutlu bir şekilde yaşamaktır gayemiz. Amaç bütün insanlara hizmet! Bu hususta da tek olmadığımı biliyorum. Müftülük çalışanları da yanımdadır. Bu hizmetlerimizde herkesin de desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Farklı kültür ve dinlerin yer aldığı İskenderun’da kaynaşma adına nasıl bir çalışma gerçekleştireceksiniz yönünde yöneltilen soruya da yanıt veren Müftü Taştan; “Dinimizin önemli öğretileri var. Bizler meseleye dini veya mezhepsel değil insan odaklı yaklaşıyoruz. Allah’ın yarattığı insana, insan gözüyle bakıyoruz. Tüm insanların yaşama hakları ve özgürlükleri vardır. Herkesin de özgürlüğü başkalarının özgürlüğünü aşmadan yaşaması gerekir.

Sonuçta hepimiz Hz. Adem’in çocuklarıyız, kardeşiz! Yaratanı yaratılandan dolayı severiz. Çünkü dinimizin temel prensibi sevgidir. Birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olmayız. Önce seveceğiz. İnsanı, yaratılanı, vatanı da sevmek imandan sayılır. Hepimizin inancı Allah’adır. Hepimiz kardeşiz ve birbirimize sevgiyle yaklaşalım. Ben buraya İslam toplumuna değil, tüm insanlara hizmet etmek için geldim. Amacım insanlığa hizmettir. Burası bizim mozaiğimizdir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here