Müftü Şekerci; “Bu Gece Melekler Sizi İbadet Halindeyken Bulsun”

0
74

İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, yaptığı açıklamayla tüm İskenderunluların Kadir Gecesini kutladı. Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğunu hatırlatan Müftü Şekerci, bu gece yapılacak ibadetlerin, edilecek duaların büyük önem taşıdığını vurguladı.

Müftü Şekerci; “Tüm İskenderunların hem Ramazan’ını hem Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Kadir Gecesi çok önemli bir gece… Ramazan’ın kendisi zaten çok önemli, on bir ayın sultanı Ramazan’da Kur’an indirilmeye başlandı. Ramazan’ın ilk 10 günü rahmettir, ortası mağfiret, sonu da günahlardan arınma ve cehennem ateşinden kurtuluştur. Biz şu anda tam da son demi yaşıyoruz. Son 10 gün içerisinde en önemli gece, İslam aleminin en önemli gecesi Kadir Gecesi vardır. Neden bu kadar önemli?

Miladi 610 yılında Allah Aleyhisselam Hira dağındayken gece yarısı Kur’an-ı Kerim’den ilk vahiyi peygamber efendimize vahyetti. Dolayısıyla aslında bu gece Kur’an’ın şenliğinin yaşandığı bir gece. Bu gece ile ilgili Kur’an-ı Kerim’de başlı başına bir Kadir suresi var, Rabbimiz o surede buyurur ki; ‘Şüphesiz ki biz Kur’an’ı Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’ni sen nereden bileceksin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. O gece içerisinde bütün melekler ve Cebrail Aleyhisselam hep birlikte yeryüzüne Allah’ın izniyle, her bir iş için inerler ve o gece tan yeri ağarıncaya kadar her yerde bir huzur, bir selamet ve esenlik vardır.’

Melekler Rabbimizin İzniyle Yeryüzüne İnerler…

Yani bu gece bütün melekler yeryüzüne iniyor, Kur’an’ın inişini bizimle birlikte kutlamak için, bizim bayramımıza iştirak etmek için. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bin ay aslında bir ömür demektir. Bin ay 82 yıl 10 ay gibi bir süreye tekabül eder, dolayısıyla Kur’an bir gecede inmeye başlamış, o geceyi bir ömre bedel yapmış, bu kadar önemli bir gece bu gece. Aynı zamanda Kader gecesidir yani bir yıl içerisinde insanın başına gelecek imtihanlar, belalar, güzel şeyler, hayırlar, eceller, rızıklar bütün bunların takdir edildiği bir gece. Bundan dolayı da melekler Rabbimizin izniyle yeryüzüne iniyorlar.

Bütün beni dinleyen kardeşlerim, buna yakından iman etsinler ki bu gece yeryüzü meleklerle dolacak ve melekler yeryüzünü öyle kaplayacak ki bundan dolayı yeryüzünde adım atacak yer kalmayacak. Her bir melek, her bir kulunun üzerine iner, melekler sizin üzerinize inerken sizi ibadet halinde bulsunlar, dizi izlerken bulmasınlar, oturup boş işlerle uğraşırken bulmasınlar. Size geldikleri zaman melekler siz o anda Rabbinizle baş başa ibadet halinde olun ya da dua edin, Rabbinize yalvarın, onun kapısına gidin ve ondan isteyin çünkü bu gece gerçekten bağışlanma gecesidir. Biz göğün kapılarını güzel tıklatırsak inanıyorum ki Rabbim bizi kurtulanlar kervanına yazacaktır” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here