MMK’da Yetki Çelik İş’in!

0
84

Çelik İş Sendikasının MMK’daki örgütlenme girişimi başarı ile sonuçlandı. “Sendikalar ilkeli olmak zorundadırlar” diyen Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, sendikaların işçinin tercihine saygı duymak zorunda olduğunun da altını çizdi.

 Toplu sözleşme yetkisi Çalışma Bakanlığı tarafından Çelik-İş Sendikasına verilmesine rağmen sadece 7 üyesi olmasına karşın Türk Metal Sendikası tarafından yargıya taşınan MMK’daki yetki konusu yüzünden bir yılı aşkın sürede yüzlerce işçinin hak kaybına uğradığını söyleyen Genel Başkan Gül; “Bu mücadele Türkiye işçi sınıfı tarihinde önemli bir sayfaya yazılacaktır. Bu süreçte açık ve net 1750 üyemiz olmasına ve pratikte tüm MMK çalışanlarının yüreği Çelik-İş demesine rağmen MMK işçisi sendikasız daha doğrusu Çelik-İş’siz bırakılmıştır. Bu süreci yaşatanları MMK işçisi asla affetmeyecek ve unutmayacaktır.

Sendikalar ilkeli olmak zorundadırlar. Sendikalar işçi örgütleridir. Sendikalar işçi haklarının olduğu yerde işçinin tercihine saygı duymak zorundadırlar. İşçiye saygı duymayanlar işçiden saygı bekleyemezler. MMK işçisinin kararı yargıda da onanmıştır. İskenderun İş Mahkemesi ve yüce Yargıtay Çelik-İş Sendikasının yetkisini onamıştır. Elbette ki yüce Yargının kararı bizim için önemlidir. Ama bizim için ilk ve önemli kararı MMK işçisi vermiştir. Artık önümüze bakacağız. MMK’da tüm olumsuzluklara rağmen toplu iş sözleşmesi başlayacaktır.

Çelik-İş Sendikası ilkelerinden ödün vermeden geriye dönük olmak üzere tüm hak kayıplarının telafisini yapmak üzere toplu iş sözleşmesine başlayacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here