MKÜ’lü Öğrenciler Üniversiteyi ve Hatayı Tanıdı

0
119

mkü-öğrenciMKÜ’de 2013-2014 öğretim yılında, ilk defa kayıt yapan öğrencilerin, üniversitenin olanaklarından haberdar olmaları, başarılı ve mutlu bir öğrenim hayatı için gerekli konularda bilgi sahibi olmaları ve yöreye alışmalarını kolaylaştırmak adına Üniversite ve Hatay Yöresi Tanıtım Toplantıları gerçekleştiriliyor.

Toplantılar Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde öğrenciyle doğrudan ilgili olan daire başkanlıklarının katılımıyla Tayfur Sökmen kampusunda Atatürk Konferans Salonunda başladı ve 09.10.2013 tarihine kadar ilimizde bulunan tüm birimlere gidilerek toplam 13 ayrı toplantı düzenlenecek.

İlk toplantının açılış konuşmasını yapan Psikolojik Danışman Daniela Mursaloğlu, üniversiteyle ilgili genel bilgiler, yurt, burs, yemek yardımıyla ilgili güncel duyurulardan bahsederken öğrencilerin dikkatini Erasmus ve Farabi programlarına yönlendirdikten sonra sözü panelistlere bıraktı.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı V. Latife Zeytineli, öğrencilere otomasyon, not sistemi ön lisans ve lisans yönetmeliği, dikey ve yatay geçiş, çiftdal, yandal şartlarıyla ve disiplin yönetmeliğiyle ilgili bilgi verdi. Zeytineli’nin sunumundan sonra soru-cevap bölümü öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nihat Gümüş ise sunumuyla Merkez Kütüphane’nin sahip olduğu çeşitli imkanları gözler önüne serdi. Gümüş, kütüphanenin görsel/ işitsel materyallerinden, mini-konferans/toplantı olanaklarından bahsedip, katalog ve veri tabanı sorgulamasını uygulamalı bilgi vererek sunumunu bitirdi.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı adına Psikolojik Danışma ve Rehberlik Biriminden Psikolog Yusuf Doğru da üniversitenin öğrencilere sağladığı sağlık, sosyal, kültürel ve sportif imkânlar hakkında bilgi verdi. Doğru, öğrencilere sağlık güvencesi düzenlemeleri hakkında da bilgiler verip ardından öğrencilerin çeşitli ilgi alanlarına yönelik faaliyet gösteren öğrenci topluluklarını tanıttı. Öğrencilere topluluğa katılma veya topluluk kurma konusunda yol haritası çizen Doğru, üniversitede gerçekleştirilmiş olan kültürel faaliyetlerden derlenmiş karma fotoğraf gösterimi sunarak sunumunu bitirdi.

Uzman Psikolog Billur Çelik ise, öğrencilerin öğrenim süresince karşılaşabilecekleri psikolojik, sosyal, eğitsel problemlerde desteğe ihtiyaç hissettikleri zaman Psikolojik Danışma ve Rehberlik Biriminden nasıl yararlanabilecekleri hakkında bilgi verdi.

Toplantının sonunda Psikolojik Danışman Daniela Mursaloğlu, Hatay’da bir üniversite öğrencisinin ilgisini çekebilecek, tarihi veya doğası sebebiyle görülmeye değer yerleri tanıtarak öğrencileri sanal bir geziye çıkardı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here