MKÜ’den ‘Etik Rehberi’

0
75

mkü-etik kuruluMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Etik Kurulu son toplantısında üniversite mensuplarına yönelik ‘Etik Rehberi’ni hazırladı. Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in teşviki ile dört ay önce oluşturulan Etik Kurul, üniversite ve toplumsal yaşamda etik duyarlılığı tesis etmek ve bu konuda toplumun tüm kesimlerine öncülük etmeyi amaçlıyor.

Doç. Dr. Tülin Ural başkanlığında toplanan etik kurul, üniversitenin etik vizyonu, misyonu, amaçları, stratejileri ve 11 farklı alanda üniversite etik ilke ve kurallarını belirledi. Etik Kurul Başkanı Doç Dr. Ural toplantıda yaptığı konuşmasında, üniversitenin etik vizyonunu şu sözlerle açıkladı;

“Etik vizyonumuz; öncelikle üniversitemiz olmak üzere, toplumda etik duyarlılığı geliştirmek ve toplumsal yaşamı ilgilendiren davranış ve kararların etik değer, ilkeler ve kurallar çerçevesinde gerçekleşmesini sağlayacak etik bilinci oluşturmaktır. Böylelikle varılmak istenilen konum, Türkiye üniversiteleri arasında etik bilinci yüksek üniversitelerden birisi olmaktır.”

Yapılan etik kurul toplantısında önümüzdeki günlerde üniversite iş yaşamında etik duyarlılığın oluşturulması ve etiğin içselleştirilmesine ilişkin bir panelin düzenlenmesi planlandı. Etik kurul, aynı zamanda Antakya ilindeki kamu kurum ve kuruluşlara etiğin felsefesi, kamu etiği, iş etiği, çıkar çatışması, şeffaflık, hesap verilebilirlilik ve meslek etikleri gibi konularda konferans ve paneller düzenleyecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here