MKÜ Vizyon 2023 Çalışmaları Sürüyor

0
118

mkü-vizyon toplantısıMustafa Kemal Üniversitesi 2023 yılı vizyonunun oluşturulması için Üniversite Senatosunun 17.07.2013 tarih ve 18/4 sayılı toplantısında alınan karar ile başlayan çalışmalar, geçtiğimiz gün Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda yapılan Bilgilendirme Toplantısı ile ivme kazandı.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Koç ve Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli, Çalıştay Düzenleme Kurulu Üyeleri ile Üniversite öğretim üyelerinden uzman grupları katıldı.

Yapılan toplantıda, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, öncelikle ülkelerin sürdürülebilir gelişme süreçlerinde yaptıkları planlı çalışmalar, teknoloji öngörüleri, AR-GE çalışmalarına rehberlik eden Frascati kılavuz ailesi ve Ülkemizde 2000’li yıllarda ivme kazanan TÜBİTAK Vizyon 2023 Bilim ve Teknoloji Politikalarını anlatarak MKÜ Vizyon 2023 çalışmalarına temel olan felsefeyi aktardı.

Üniversitenin tüm faaliyetlerinde yapılacak çalışmaların ülkemizin 2023 vizyonu ile uyum içinde yapılandırılmasının önemine değinen Rektör Güder, konuşmasını, Çalıştay düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Seval Yavuz’a devretti.

Prof. Dr. Seval Yavuz, Vizyon 2023 çalışmalarını, MKÜ’nün kurumsallaşma çalışmaları kapsamında yapılan Referans Fikirler Platformu ve Üniversite stratejik planı gibi diğer çalışmalarla karşılaştırarak günümüzden hareketle geleceğe dönük değerlendirme ve planlama süreçlerini kapsayacak çalışmaları aktardı.

Konuşmaların ardından toplantı, katılımcı öğretim üyelerinin görüş ve önerileriyle devam etti. MKÜ Vizyon 2023 Çalışmaları, Kurban Bayramı sonrasında yapılacak Çalıştaylar ve anketlerle devam edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here