MKÜ Öğrencilerinden Yardıma Muhtaç Sokak Hayvanlarına Yardım Kermesi

0
261

mkü-kermesMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) öğrencileri tarafından Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Kermesi düzenlendi. Tayfur Sökmen Kampusu merkez yemekhanesi fuaye alanında düzenlenen kermes, MKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Veterinerlik Fakültesi öğretmen ve öğrencilerinin desteği ile gerçekleştirildi.

Kermesin amacının sokak hayvanlarına karşı duyarlılığı arttırmak ve insanları yaralı veya yardıma muhtaç sokak hayvanlarıyla karşılaştıklarında neler yapmaları gerektiği hakkında bilgi vermek olduğunu açıklayan öğrenciler, bu duyarlılığı insanlara aşılayarak insanları daha bilinçli hale getirmek istediklerini söylediler.

İnsanların bir şekilde zarar verdiği sokak hayvanlarının sonunun devletin bu tür hayvanlara da bütçe yeterince ayırmamasının sonucunda hayvanların ölüme terk edilmesinin “İnsanlık Suçu” olduğunu vurgulayan öğretmen ve öğrenciler, insanları duyarlı olmaya davet etti. Kermese olan ilgiden memnun kalan öğretmen ve öğrenciler, kermesten elde esilen paranın Veterinerlik Fakültesi Hastanesine gelen yaralı sokak hayvanları için kullanılacağını açıkladılar.

Hatay’da yardıma muhtaç ya da başıboş sokak hayvanları için aranılacak yerler ve iletişim bilgileri ise şöyle;

Antakya Belediyesi Hayvan Barınağı:

Akdeniz Mahallesi arıtma tesisleri yanı. Tel: (0.326) 223 23 28

(İhbar geldiğinde verilen adrese araçları ile gelerek hayvanları barınak adına sahiplenmektedirler. Hafta içi her gün, mesai saatleri içerisinde hizmet verilmektedir.)

Beyaz Masa (Bilgi İşlem):

Tel: (0326) 214 34 51

(Gelen ihbarlar belediye görevlileri tarafından değerlendirilerek hayvan barınağına ulaştırılıyor ve gereken hizmet yerine getiriliyor. İhbarlarınız 24 saat içinde değerlendirilip takibi yapılmaktadır. İhbar ettiğiniz hayvanın akıbeti hakkında ihbar yapan kişide bilgilendirilmektedir.)

İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi:

Meydan Mahallesi (Kapalı Yüzme Havuzu Arkası) İskenderun Tel: 444 1939

(Yapılan ihbarlar belediye yetkililerince değerlendiriliyor. Hayvanlar alınarak rehabilite merkezine getiriliyor ve gerekli işlemlere tabi tutuluyor. Köpekler için bir barınak ta mevcut!) Haber: Merve Sürücü

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here