MKÜ Eğitim Fakültesi Öğrencilerinden Örnek Proje

0
626

mkü-eğitim fakültesiMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü 3. Sınıf öğrencileri topluma hizmet uygulamaları kapsamında Kisecik İlköğretim Okulu’na 2444 kitaptan oluşan geniş bir kütüphane kazandırdı.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Gürler’in danışmanlığında yapılan 3 K (Kitap, Kırtasiye ve Kıyafet) Projesiyle Kisecik İlköğretim Okulu’na kütüphane; laboratuarlarında kullanılmak üzere deney araç-gereçler, öğrenciler için çeşitli kırtasiye malzemeleri ve okul idaresince tespit edilen ihtiyaç sahibi 60 öğrenciye de ayakkabı, pantolon, gömlek ve tişörtlerden oluşan hediye paketleri verildi.

Yrd. Doç. Dr. Zafer Gürler, yapılan çalışmalarla ilgili olarak; “Projede gönüllü ve zevkle görev yapan Sınıf Öğretmenliği 3/B ve 3/E sınıfı ile Fen Bilgisi Öğretmenliği 3/A sınıfı öğrencileri takdire şayan bir özveriyle çalışarak 8 haftada; memleketleri başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa giderek projelerini anlatıp kendilerine sponsor olmaları noktasında müracaatta bulunmuşlardır. Ayrıca öğrenciler, projeleri kapsamında Hatay’daki kitapçılara, kırtasiyelere, üniversite kantinlerine, büyük mağazalara ve alışveriş merkezlerine hazırladıkları kumbaraları koymuşlardır. İhtiyaç sahibi öğrencileri mutlu etmek için projede görev alan üniversite öğrencilerinin harçlıklarının önemli bir bölümünü ayırmaları projenin en anlamlı kısmını oluşturmaktadır” dedi.

Kisecik İlköğretim Okulu’na gerçekleştirilen ziyarete projede görev alan 15 üniversite öğrencisiyle birlikte proje danışmanı Yrd. Doç. Dr. Zafer Gürler, Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Cengiz Tüysüz, Yrd. Doç. Dr. Bayram Özer, Yard. Doç. Dr. Necati Bozkurt, Yard. Doç. Dr. Sacit Uğuz ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Osman Şahin katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here