MKÜ 20. Doğum Gününü Kutladı

0
185

İlimizin tek üniversitesi olan Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’nin 20. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle çeşitli etkinlikler yapıldı.

İlk etkinlik “20. Yıl Yürüyüşü” oldu. MKÜ eski rektörlük binası önünden başlayan 20. Yıl Yürüyüşü, Antakya Belediyesi Bandosu eşliğinde, Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na kadar devam etti.

Yürüyüşe, Antakya Belediye Başkan Vekili Halil İbrahim Yelkaya, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Adalet Komisyon Başkanı Tuğrul Hançerkıran, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, bazı kurum müdürleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Anıt önündeki törenler ise MKÜ halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı, MKÜ Rektörü Prof Dr. Hüsnü Salih Güderin, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Burada bir konuşma yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, üniversitelerin ülkenin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasında çok önemli bir görev üstlendiğini kaydetti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan üniversitenin 20. yılında Türkiye’nin önemli dinamiklerinden biri olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, MKÜ’nün kentin geleceğe daha güçlü bir şekilde adım atması için başta tarım, sanayi ve üretim sektörleriyle çok önemli bir uyum ve işbirliği içerisinde çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

Rektör Güder ise, üniversitelerinin bilimsel çalışma ve üretimi arttırmayı amaçlayan, eğitim kalitesine önem veren, eğitimin esas çekirdeği olan aktörleri yetiştirerek, dönüştüren ve önemli bir birikimin verdiği ivmeyle hoşgörü, diyalog ve fikir alışverişinin merkezi olduğunu kaydetti.

Üniversitenin güçlü bir akademik kadrosu olduğuna da dikkat çeken Rektör Güder; “Hedefimiz; çağdaş, rekabetçi, çağımızın gerekleri ile donanımlı, insanı önceleyen, etik değerlere saygılı, aidiyet hissiyle bağlı, birlik ruhu içinde bir eğitim yuvasına inşa etmek ve bu temeller üzerinde gelişmek ve geliştirmektir. Bu hedef doğrultusunda başarımızı, mensubiyet duygusunun verdiği sorumluluk ve heyecanı taşıyarak bilimin ve bilginin otoritesini en iyi şekilde temsil eden, üniversitemizin en değerli hazinesine, yani güçlü akademik kadromuza borçluyuz” dedi.

20. kuruluş yıl dönümü töreni, yapılan konuşmaların ardından Antakya Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterileriyle son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here