Miniklere, Hayvan Sevgisi Aşılandı

0
85

Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevinin minikleri hayvan barınağını ziyaret etti. Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi, çocukların sosyal ve duygusal gelişiminde önemli rol oynayan hayvan sevgisini aşılamak amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Samandağ Hayvan barınağına gezi düzenledi. Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi birbirinden farklı etkinliklerle öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Kreş eğitimi gören minik öğrenciler Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Samandağ Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Veteriner hekimler tarafından karşılanan ve teorik bilgiler edinen öğrenciler sonrasında hayvanların bulunduğu alanları gezerek, onlarla iletişim kurmanın mutluluğunu yaşadılar. Çocuklara küçük yaşta hayvan sevgisinin kazandırılması amacıyla düzenlenen ziyarette minik öğrenciler barınaktaki sevimli hayvanlarla eğlenceli vakit geçirdiler. Barınakta görevli veteriner hekimler tarafından bilgilendirilen çocuklar, özellikle yavru hayvanlara büyük ilgi gösterdiler. Barınak görevlileri eşliğinde hayvanlara yaklaşan çocuklar, hayvanlara yakından bakarak dokunma fırsatı yakaladılar.

Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Samandağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Özçelik; “Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir öncülüğünde kurulan kreşimizde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı aydınlık yarınlara hazırlıyoruz. Bu ziyaretin amacı hayvan sevgisini küçük yaşta çocuklarımıza aşılamaktır. Aydınlık geleceğimizin temsilcilerini huzur dolu aydınlık yarınlara adım-adım hazırlıyoruz” dedi.