Mimarlar Odası Belediye Başkanı Civelek’i Ziyaret Etti

0
64

“Bilim Adamları Yol Haritasını Çizer, Yöneticiler Toplumu O Yolda Yürütür”

Mimarlar Odası Hatay Şubesi ve Mimarlar Odası İskenderun Temsilcilik yönetimi, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i makamında ziyaret etti.

Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Yaşar Coşkun, Mimarlar Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Koray Tanın ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek,  beraberliğe ve birlikte çalışmaya ülkemizin her zaman ihtiyacı olduğunu belirtti.

Ziyarette konuşan Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Yaşar Coşkun, “İskenderun’u ve sizi çok seviyoruz. Başarılı hizmetlerinizden dolayı kutluyoruz ve başarılarınızın devamını diliyoruz” dedi. Belediye Başkanı Civelek’in, Mimarlar Odası Hatay Şubesi’nin düzenlediği ‘Hatay Büyükşehir Olma Süreci, Büyükşehir Sorunları ve Çözüm Önerileri’ konulu sempozyuma katılımından dolayı teşekkür eden Coşkun, “Bir yerel yönetici olarak sempozyumu başından sonuna kadar izlemeniz müthiş güzel bir şey ve örnek olması gereken önemli bir davranış. Dolayısıyla bu tür paylaşımlar ve birliktelikler neticesinde ortaya çıkacak ortak akıllar kentleri daha ileri noktalara götürebilir” diye konuştu.

İlimiz büyükşehir olunca ilk karşılaşılacak olan sıkıntıların imarla ilgili olacağını belirterek, önümüzdeki bir buçuk yıla yakın süreç içinde İskenderun, Antakya ve odadaki birikimleri birleştirerek, bir taslak hazırlanacağını anlatan Coşkun, “Bu taslağı kim seçilirse onun önüne sunmak düşüncesindeyiz. Taslağın üstüne çalışırlar ve düzgün imar yönetmeliği çıkarsa çok yol katetmiş oluruz” dedi.

İşi en iyi bilenlerle ve günü birlik değil, ileriyi öngören, bilimsel temelde kalıcı çalışmalar yapmanın daha doğru olacağını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek de, “Bilim adamları aslında yol haritasını çizer, yöneticiler toplumu çizilen o yolda yürütür. Memleket bizim. Biz aydınlarız. İleriyi öngörebiliriz. Aydın olarak 1.5 yıl önceden bir takım şeyleri planlayıp hazırlamak çok önemli” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here