Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Sınır Hattında

0
151

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Zeytin Dalı Harekâtı’nın ilimizdeki komuta merkezini ziyaret etti. Hatay Valisi Erdal Ata ve 2. Ordu Komutanı Korgeneral Temel tarafından karşılanan Milli Savunma Bakanı Canikli, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın yönetildiği komuta merkezinde, harekatla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretin ardından Canikli ve beraberindekiler Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geçti. Zeytin Dalı Harekâtı sırasında yaralanan asker ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarını ziyaret eden Canikli, yaralılarla sohbet etti, taleplerini dinledi. Canikli, yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili de hastane yetkililerinden bilgi aldı. Ziyareti sırasında sohbet ettiği yaralılar Canikli’ye, tedavilerinin ardından yeniden cephe hattına dönmek istediklerini söyledi.

Şehir Tiyatroları Mehmetçik’in Yanında!

Zeytin Dalı Harekâtına destek vermek ve askerlerle buluşmak için başlatılan “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Mehmetçik’in Yanında” etkinliği kapsamında, tiyatro sanatçıları Hassa’da biz dizi ziyaretlerde bulundu. Erhan Yazıcıoğlu, Zihni Göktay, Süha Uygur, Hikmet Körmükçü, Sinan Bengier, Nilgün Kasapbaşoğlu ve Erkan Sever’in de aralarında bulunduğu sanatçı grubu, ilçede bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, burada yaptığı açıklamada, askerlere destek vermek amacıyla ilimize geldiklerini belirterek; “Şehir tiyatroları olarak büyük bir aileyiz. Bu aileyle birlikte Mehmetçik’imizin yanında olduğumuzu hissettirmek için sıfır noktasına geldik. Buradan onlara dualarımızı gönderiyoruz. Allah güç, kuvvet versin” dedi.

Sanatçılardan Zihni Göktay da harekâtın zaferle sonuçlanacağına inandıklarını dile getirdi. Yöre halkına manevi destek olmak için iki oyun sergileyeceklerini ifade eden Göktay; “Biz bu harekâtın zaferle sonuçlanmasını diliyoruz. Zaten öyle de olacak. Kahpece kurşun sıkanları şehir tiyatroları ailesi olarak lanetliyoruz” diye konuştu.

Bölgede güvenlik önlemi alan askerlerle sohbet edip fotoğraf çektiren sanatçılar, onlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının fularını hediye etti.

Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı 2872…

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 77 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2872 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here