Milletvekilleri Dudu ve Topal’dan 6 Mayıs Mesajı!

0
246

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’dan 6 Mayıs Mesajı; “Vatan, Onu Parsel-Parsel Satanların Değil; Uğrunda Darağacına Gidenlerin Vatanıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, 6 Mayıs ‘Üç Fidan’ın idam edilişlerinin ölüm yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Deniz’lerin sloganı olan ‘Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye’ diyerek açıklamasına başlayan Milletvekili Topal; “Vatan, onu parsel-parsel satanların değil; Uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır” dedi.

6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve saygıyla andıklarını ifade eden Topal açıklamasında; “Ülkemiz demokrasi mücadelesi tarihi; kendini halkına adayan yiğitlerin, kurşunlandığı, bombalandığı, gözaltılar da yok edildiği, idam sehpalarında can verdiği karanlık sayfalarla doludur. Bu karanlık ve acı günlerden biride 6 Mayıs 1972 tarihinde yaşanmış ve Türk gençliğinin hafızasına kazınmıştır.

Türk Gençliği 6 Mayıs 1972’de 68 kuşağının üç yiğit fidanını, Atatürkçü, tam bağımsızlık ilkesini kendine şiar edinen evlatlarını, emperyalizmin yerli işbirlikçilerinin eliyle darağacında yitirdi. Bu üç öğrenci lideri, Türkiye’nin tam bağımsızlığı, özgürlüğü ve mutluluğu için emperyalizme karşı mücadele vermiş, idam sehpasında ipi boyunlarına geçirmekten korkmadan sehpada, “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” diye haykırarak toprağa düşmüşlerdir.

Vatan, onu parsel-parsel satanların değil; Uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır. Ülkemiz küresel sermayenin kıskacında her gün daha fazla işsizliğe, yoksulluğa sürükleniyor. Dün gençlik önderlerini katlettiler, bugünde emperyalizmin çıkarları uğruna Mehmetçik üstünden hesap yapıyorlar, emperyalist devletlerin Ortadoğu’da taşeronluğunu yapmaya kalkıyorlar. İleri demokrasi tiyatrosunda her gün yeni bir perde açılıyor, dün öldürerek yok etmeye çalışıyorlardı, bu günde düşünen, yazan, çizen yurtseverleri ceza ve tutuk evlerinde çürütüyorlar. OHAL koşulları altında bir ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Yani aslında sadece yöntemleri değişti.

6 Mayıs sabahında idam edilen gençlik önderlerinin fikirleri geleceğe ışık tutmaya devam ediyor ve onlar halkımızın bağrında yaşıyor. Onları katledenler ise tarihin karanlık sayfalarında yok olup gittiler. Üç yiğit fidanın ruhları şad olsun diyor, dava arkadaşlarına ve Türk gençliğine anılarını yaşatmaya devam edeceklerine olan inançla, selam ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde ifadelere yer verdi.

Dudu; “TBMM’nin Bu İdamları Onaylaması Hala En Büyük Utancıdır”

CHP Parti Meclis Üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da yayınladığı anma mesajında; “45 yıl önce, 6 Mayıs 1972 şafağında yaşamlarına son verilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan Yusuf Aslan’ı sevgi saygı ve özlemle anıyoruz. Ellerine kan bulaşmayan bu üç fidanın idamı, Türk siyaset tarihinde derin izler bırakmıştır. Mahkemenin Başkanı Ali Elverdi yıllar sonra siyasi olarak idam cezası verdiklerini kabul etmiş ve vicdan mahkemesinde kendini yargılamıştır. TBMM’nin bu idamları onaylaması hala en büyük utancıdır. AKP, idam cezasını geri getirmeye çalışarak, TBMM’yi utanç dolu yeni kararlara ortak etmek istemektedir. Karşı çıkacağız, direneceğiz” dedi.

Üç Fidan İçin Anma Töreni

Öte yandan, ‘Üç Fidan’ı anmak için bugün saat 12.15 Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Binasında partililerin katılımıyla bir anma programı düzenlenecek. (Haber: Helga TEBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here