Milletvekili Dudu; “Aksaray’ın Masrafları Hangi Ödenekten Karşılanıyor?”

0
115

mevlüt dudu (8)CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, TBMM Başkanlığı’na; Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması için ‘Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ olarak kullanılmaya başlanan bina ile ilgili soruların yer aldığı bir soru önergesi verdi. CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Davutoğlu’na; “Cumhurbaşkanlığı sarayı olarak kullanılan binanın, ülkeyi ekonomik anlamda olumsuz olarak etkilediği ve  alım gücü kalmamış olan halkımıza yüklenmesini nasıl açıklıyorsunuz?” diye sordu. Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP’li Mevlüt Dudu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu soruları sordu;

“1.Başbakanlık  olarak yapımına  başlanan ve sonrasında cumhurbaşkanlığı için tahsis edilen binanın inşaatın başladığı günden bu güne kadar yapımı ve döşenmesi için harcanan para miktarı ne kadardır?

2.Bu binanın masrafları hangi bakanlık bütçesinden ve/veya hangi ödenekten karşılanmıştır?

3.Hali hazırda 2015 yılı için onaylanmış; başbakanlık yada cumhurbaşkanlığı bütçesinde bu binanın; bakım, onarım, elektrik, su, ısıtma, soğutma ve personel giderleri için ayrılmış ödenek bulunmakta mıdır?

4.Varsa bu ödenek ne kadardır ve şimdiye kadar ne kadarlık bölümü harcanmıştır?

5.Eğer yoksa bu binanın sayılan masrafları nasıl ve nereden karşılanmaktadır?

6.Cumhuriyetin kurulduğu dönemden bu yana; Cumhurbaşkanlarının ikamet ve misafirlerinin ağırlanması ve devlet törenlerinin yapılması için yapılan binalara ve döşenmesine harcanmış olan para miktarları ne kadardır?

7.Cumhurbaşkanlığı “sarayı” olarak kullanılmaya başlanmış olan binanın son 3 aylık dönemde; ihtiyaç, bakım ve personel masrafları ne kadardır?

8.Bu giderler nasıl ve hangi kalemlerden ödenmektedir?

9.Bina yapılmaya başlamadan önce, ülke ekonomisine bu binanın etkilerinin ne yönde olacağı önünde herhangi bir ön çalışma yapılmış mıdır?

10.Ülkemizi ekonomik anlamda olumsuz olarak etkileyen bu binanın sorumluluğunun alım gücü kalmamış olan halkımıza yüklenmesini nasıl açıklıyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here