Milletvekili Dudu; “AKP Hatay’ı Katletmeye Devam Ediyor”

0
61

Hatay İl Genel Meclisi’nin AKP’li üyelerinin oylarıyla alınan Termik Santral küllerinin İskenderun’un Akarca köyünde depolanması kararına sert tepki gösteren CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “AKP’nin genel siyasetçileri gibi yerel siyasetçileri de Hatay’ı tamamen yok etmeye karar vermişler, ama bizler buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu;  Hatay İl Genel Meclisinin aldığı karara ret oyu veren ve Hatay’ı korumaya kararlı olan CHP’li üyelerin çabalarının kararı durdurmaya yetmediğini, fakat sürecin devam ettiğini belirterek, “Her türlü yasal yolları kullanarak AKP’nin Hatay’ı katletme planını durduracağız” dedi.

AKP zihniyetinin genelde de, yerelde de aynı olduğunu ifade eden Milletvekili Dudu; “Büyükler ne yapıyorsa yerel siyasetçiler de aynısını sürdürüyor. Merkezi Hükümet bu güne kadar hiçbir zaman Hatay’ın hakkını vermedi. Suriye sorununda yanlış politika uygulayarak Hatay ekonomisini çökertti. Büyükşehir yasası ile Hatay’ın sosyal dengelerini paramparça etti. Şimdi de termik santrallerle İskenderun Körfezi ve Amanos dağlarında canlı yaşamını yok edecekler.

Ankara’da siyaset yapan AKP’lilerin bu güne kadar Hatay ile ilgili hiçbir yanlışa itirazlarını duymadık. Aynı anlayışı yerel AKP’li siyasetçiler sürdürüyor. Hangi akla ve mantığa dayanarak Termik santral küllerinin Akarca köyünde depolanması kararını verdiler anlamak mümkün değil. Dünya’nın ve Türkiye’nin gen havuzu, endemik bitkilerin yöremizdeki adresi olan Amanos dağlarında böyle bir depolama işlemi tek kelime ile cinayettir.

Hatay’a bunları layık gören insanların memleket ve doğaseverliğinden ciddi şüphelerim var. Ben bu kararların altına olumlu imza atanların Hataylılıklarından şüphe duyuyorum.  Ama şunu unutmasınlar onlar ne kadar olumsuz hareket ederse etsin, bizler Hatay’ın gerçek evlatları ve savunucuları olarak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here