Milletvekili Dudu; “AKP, Hatay’a ve İskenderun Yöresine İhanet Ediyor”

0
121

Ak Parti tarafından TBMM’ye getirilen Büyükşehir belediyesi yasa tasarısını şiddetle eleştiren CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “AKP Hatay’a ve İskenderun yöresine ihanet ediyor” dedi.

İskenderun Belediyesi Hizmet binasına 500-600 metre uzaklıktaki mahallelerin, 35 km ötedeki yeni oluşturulacak bir belediyeye bağlanmak istenmesinin, hiçbir akıl, mantık ve bilim ilkesine uyamayacağının altını özellikle çizen Milletvekili Mevlüt Dudu; “Ben buradan Başta Adalet Bakanı Sadullah Ergin olmak üzere tüm AKP’li Hatay vekillerine soruyorum. İnsanlarımıza böyle bir muameleyi uygulamaya çalışırken hangi şehir planlamacısının, hangi aklı evvelin düşüncesi ile hareket ediyorsunuz? Bunları sizler düşündüyseniz, böyle bir fikri, böyle bir tasarıyı, bir Hataylı olarak nasıl içinize sindiriyorsunuz?” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu açıklamasının devamında AKP’nin yapmaya çalıştığının oy kapma, belediye başkanlığı kazanma kurnazlığından başka bir şey olmadığına işaret ederek; “Eğer AKP ve AKP’nin Hatay milletvekillerinde, kendilerini seçerek Meclise gönderen insanlara birazcık sevgi ve saygı olsaydı, eminim daha farklı davranırlardı. Ben bu tasarıdan sonra tüm AKP’li vekillerin Hatay sevgilerinden şüphe duymaya başladım. İskenderun Adalet Sarayı, Üniversitenin Kampusu, İskenderun Belediyesi’nin arıtma tesisi, Yelken Kulübü ve diğer yerler hepsi Arsuz İlçe sınırları içine katılıyor. Kendisini Hataylı gören bir siyasetçi böyle bir durumu nasıl kabullenir. 500 metre yürüyüp belediyeye varan bir vatandaşı nasıl 35 kilometre öteye gönderir? Ben bu tasarıyı destekleyen, akıl veren ve meclise sunan siyasetçilerin İskenderun ve Hatay sevgisinden artık sonsuz şüphe duyuyorum” dedi.

AKP’li Vekillere Soruyorum: Payas Nerede?

Payas’ın ilçe olması için kanun teklifi vererek, AKP’li vekillerden destek istediğini de hatırlatan Dudu; “Hiçbirinden ses çıkmadı. Şimdi merak ediyorum, Sayın Sadullah Ergin, Sayın Hacı Bayram Türkoğlu, Sayın Orhan Karasayar, bu tasarıdan sonra nasıl Payas’a gidecekler? Nasıl o insanların yüzüne bakacaklar? Hepsi de seçimlerde bas-bas ‘Payas’ı ilçe yapacağız’ diye bağırmıştı. Şimdi Payas onlardan açıklama bekliyor.

Diğer yandan, bu tekliften sonra beynimde ciddi kuşkular uyanmaya başladı. Yeni oluşturulan Arsuz ve Defne belediyelerinin sınırlarına iyi bakın. Sosyolojik anlamda ne ifade ettiğini görürsünüz. Açıkça görülen yeni oluşturulan sınırların mezhepsel duvarlar gibi olduğudur. Sanki yeni ilçe sınırları belirlenirken, bu tarafı Alevilerin, bu tarafı Sünnilerin gibi bir yol izlenmiş. Bundan dolayı Başta Başbakan olmak üzere bu tasarıyı hazırlayan tüm AKP’lileri şiddetle kınıyorum. Ben bu durumu, AKP’nin ve Erdoğan’ın da taraf olduğu Suriye oyununun ülkemizdeki ilk adımı gibi görüyorum. Çünkü yaşananlar ve ortaya konulan Hatay Büyükşehir tasarısı beni böyle düşünmeye zorluyor.

AKP’nin burada hesap edemediği tek şey, Hatay’lıların binlerce yıllık kültür birikimidir ve bu tuzağa düşmeyeceklerdir. AKP, Erdoğan ve bu tasarıyı hazırlayanların Hatay’da çıkartmaya çalıştıkları bir mezhep çatışması, bir Alevi-Sunni çatışması ya da kamplaşması hiçbir zaman hayata geçmeyecek ve geçirilemeyecektir. Biz de CHP’li vekiller olarak tüm örgütümüzle birlikte bu tasarının karşısında durarak, bu oyunu bozmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here