Millet, Kendini Doğru Yönetecek Bir Kişiyi Göreve Getirir

0
57

Siyasi partiler, seçim öncesi çok geniş hazırlıklar içerisinde olurlar. Partilerinin görev maddelerini bir tüzük şeklinde ortaya koyduklarında, kendilerince emin şekilde adayının etrafına kilitlenir ve adayının her yapacağı göreve kefil olurlar. Hatta bu gibi görev maddeleri, gazetelerde ve dergilerde yayınladığı gibi ayrıca kitapçıklar halinde, seçim öncesi vatandaşlara dağıtılır. Vatandaş bu kitapçıkları derinlemesine okur ve seçeceği adayın görev yapacağına inanarak göreve getirir.

Burada en önemli konulardan biri, iktidarda olan bir parti adayının şansı, seçim başlamadan %10 önde olur. O yüzden iktidar partisine mensup aday adaylarının çokça olması çok normal. Son yaşadığımız seçim öncesi aday adaylarının çokluğunu yaşadığı iktidar partisinde hiçbir aday adayı kendini şanslı hissetmiyordu. Nedeni ise genel merkezde yayılan siyasi dedikodularda öne sürülen “paraşüt aday” her an gündeme gelir dedikodularıydı.

Nitekim seçimlere yirmi gün kala bu paraşüt aday dedikoduları o kadar gündeme geldi ki aday adayları birdenbire sessiz kaldılar. Çok geçmeden siyasi kulislerde o ismi çok geçmeden duymuş olduk. Tosyalı Holding’in başarılı iş adamı Fuat Tosyalı İskenderun için müjdeyi verdi. Beraber kendi iş kolunda çalıştığı kardeşi Fatih Tosyalı’nın, İktidar Partisinin İskenderun adayı olduğu açıklandı.

İskenderun Belediye Başkan Adayı belirlendi ve iktidar partisinin siyasi kulislerinde yeni açıklanan isimle yola devam dendi. Bu isme bozulanlar da oldu sevinenler de oldu. Bozulanların genelinde ‘…Fatih Tosyalı şimdiye kadar siyasi bir ortamda gözükmemiş. Genel yapısı itibariyle iş adamı sıfatıyla protokollerde bulunmuş ve üst düzey bürokratlarla bağlı bulunduğu holding sayesinde yakınlaşmalarda bulunmuş…’ konuları ön plandaydı.

Siyaset önemli bir konuydu, acaba yapabilir mi kuşkusu kulislerde hep konuşuldu. Sevinenler de çoğunluktaydı. Parası var, arkasında koskoca Holding var. ‘Milletin yani yeni yetmiş çocukların parasını çarçur etmeyecek ve asla haram para yemeyecek karaktere sahip’ denildi. Siyaseti bilmesin önemli değil, önemli olan kaliteli şekilde şehrimize hizmet etsin.

Eski belediye başkanları şehrimizi sonradan öğrendiler. Hiçbir şey bir anda öğrenilemez. Mevcut belediyede zaten alt yapısı mevcut! Memurlar, görevlerini biliyor ona yol haritasında yardımcı olurlar diyerek sevinenlerin, sayısı hızla artmaya başladı. Tabi bu arada aday adaylarının önde gidenlerin serzenişleri de bayağı kafaları yordu. Hatta hiç unutamadığım şu söz vardı; ‘Biz dağ tarafında üç kişiyiz ve hangimiz aday olursa diğer iki kişi belirlenen adaya çalışacak. Kırk bin oy üçümüzün oyu…’ Aslı var yok çok mesajlar yayınlandı. Biz olmaz isek CHP bu işi götürür gibi kelamlar sürdü gitti.

Fatih Tosyalı yaklaşık iki yıl oldu göreve geleli. Çok güzel bir şekilde kendi ile çalışacak ekibini tasarladı ve hep birlikte kolları sıvadılar. Coronavirüs, tüm Dünyayı kasıp kavururken, yurdumuz da bu konuda derin yara aldı. Yerel ve Büyükşehir Belediyelerin harcamalarına kısıtlamalar geldi. Vatandaşlar olarak bu kısıtlamaları hissetmeden yapılan görevler takdire şayan. Kaldırım taşlarına dikkat ediyorum. Sağlam, özellikli ve uzun ömürlü… Taşlar işi bilenler tarafından usulüne uygun döşeniyor.

İskenderun Belediyesi, HBB ile uyum içerisinde küsmeden darılmadan vatandaşların rahatı için en ücra köşelere kadar görevlerini yapıyor. Kaldırım işgaline getirilen kısıtlama şu günlerde pek yakışık değil. Esnaf sıkıntıda teşhir edeceği birkaç ürünü kaldırımın bir tarafına koyuyor diye ceza kesilmesi anlamsız. Bir belediye başkanı aynı şeyi yaptı diye vatandaşlar onu bir daha göreve getirmedi.

Bu memleket hepimizin! Kimsenin kimseden ayrı bir farkındalığı yok. Nice hayırsever adı altında birileri geldi geçti. İşlerini yoluna koydular ve bir daha adlarından bahsedilmez hale geldiler. Bazen çoğu yapılanlara karşı çıkıyoruz. Çoğu belediyelerde görev yapan başkan yardımcılarının ofisi dillere destan! O ofislerinde ne ararsan mevcut. İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal ofisini tadilat yaptırdı diye çok konuşulur oldu. Bunlar çok kayda değer konular olmadığı düşüncesindeyim.

Sıkıntılı günlerimiz elbet bir gün feraha erecek. Fatih Tosyalı seçim öncesi gündeme getirdiği görevleri yapacak. Yapamaz ise onun vebalini ömrünün sonuna kadar yaşar. Söz verildiği gibi eninde sonunda yazılı sözlerin yerine getirileceği kanaatindeyim. 2021 yılı inşallah şu Coronavirüs belasından ilk önce kurtulacağımız yıl olsun.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here